Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)




Malzemeler
6 dilim tost ekmeği
4 adet beyaz etli balık filetosu
1 demet maydanoz
Tuz karabiber
1 kg. patates
450 gr. ıspanak
75 gr. tereyağı
1 adet soğan
Limon sosu İçin:
225 gr. tereyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı et suyu


Yemegin Yapilisi:
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzün.
Tereyağını eritin ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun.
Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın ince kıyılmış maydanozu ekleyin 1 dakika pişirip ocağı kapatın.
Balık filetolarını fırın tepsisine koyun üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın.
180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun.
Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın. Üstüne balığı yerleştirin.
Sosu için tereyağını eritin. Limon suyu et suyu ve tuz ekleyin. Karıştırarak ısıtın kaynamadan ateşten alın. Sosu balığın etrafına yayın.AFIYET OLSUN...​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
436
Baydırman
diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
512
diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
500


Üst Alt