Mavi Yolculuk - Mavi Tur

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Mavi Yolculuk - Mavi Tur
MAVİ YOLCULUK MAVİ TUR
Doğayla baş başa kalmak, ıssız koylarda, turkuaz bir denizle bütünleşmek ve kafanızdaki bütün sıkıntıları atıp, yemyeşil bitki örtüsünü seyre dalmak istiyorsanız; aradığınız tatil türü mavi yolculuk olabilir. 1950’li yıllarda, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın öncülüğünde, Türk aydınları, yurt gezilerine çıktılar. Edebiyatımızda büyük yeri olan Sebahattin Eyüboğlu, Azra Erhat gibi aydınlar, her yıl düzenli olarak çıktılar bu mavi yolculuk gezilerini, kendi sanatlarına yansıttılar. O dönemlerde, herhangi bir lüksü olmayan teknelerin kullanıldığı mavi yolculuklar; artık içinde sıcak suyu, banyosu, kliması olan, son derece konforlu teknelerle yapılıyor. Önceden yolcular, yemeklerini denizden çıkarırken, şimdi teknelerde, lüks restoranları aratmayacak yemekler hazırlanıyor.

Türkiye’nin eşsiz koylarında, kendi oluşturduğnuz grupla, özel yat kiralayabilir veya sadece kabin kiralayıp, yeni dostlar edinerek farklı bir tatil geçirebilirsiniz. Önceleri yabancı turistlerin ilgi gösterdiği mavi yolculuk tatillerine, son birkaç yıldır, Türklerden de büyük taleb var. “Bir otelde kalmaktansa, tatilini bir tekne üzerinde geçirmenin ne gibi avantajları olabilir?“ diye düşünebilirsiniz. Mai yolculukta;şehrin gürültüsünden uzak, tüm dertlerinizi unutup, gözünüzü her sabah başka bir koyda açabilir;geceleri yıldızların altında uyuyabilir ve istediğiniz yerde demirleyip, oranın zevkine varabilirsiniz.
Eğer mavi yolculuğu kafanıza koyduysanız, ilk yapmanız gereken, güvenilir bir acente bulmak ve onlara, hayalinizdeki tatili anlatmak. Kaç kişi olduğunuzu, teknede istediğiniz özellikleri, bütçenizi, rotanızı, tatilinizin süresini ve zamanını belirledikten sonra, yapmanız gereken tek şey, size önerilen tekne alternatiflerini değerlendirmek ve bir karar vermek olacak. Turlar nisan ve ekim ayları arasında düzenleniyor.

En yoğun aylarsa, temmuz ve ağustos. Ancak acenteler, mavi yolculuk için en uygun ayların, haziran ve eylül olduğunu belirtiyorlar.Çünkü hem koylar tenha oluyor hem de deniz suyu sıcaklığı açısından en uygun aylar bunlar ve tabi güneşin altında kavrulmamış oluyorsunuz.
Denizin üzerinde kalacağınız süreyi yine siz belirliyorsunuz;ister dört gün, ister bir hafta, isterseniz de on beş gün…Tercihinize göre tekneniz ayarlanıyor ve işte… Tekneye vuran hafif dalgalar sizi uğurluyor; esen rüzgar ise, sizi alıp Akdeniz’in en güzel koylarına götürüyor. Deniyor k;i mavi yolculuğun tadını alanlar, bir daha asla başka bir tatil türü düşünemezler. Her gün başka bir koyda uyandığınız, yıldızların altında tatlı bir uykunun ardından , denizin turkuaz maviliğine gözlerinizi açtığınız düşünülürse, neden bir otel odasına hapsolmak isteyesiniz ki?

Fethiye’de faaliyet gösteren ALBATROS YATÇILIK DA , mavi yolculuk düzenleyen şirketlerden biri. Genel müdürü Barış Kaya, son birkaç yıldır, özellikle Türk turistlerden büyük ilgi gördüklerini söylüyor. Kaya, son yıllarda artan talebin nedenlerini;tekne sayısının artmasıyla, her keseye uygun tekne alternatifinin olmasına bağlıyor.Kendilerine ait teknelerin yanı sıra, sezonluk olarak kiraladıkları teknelerle, müşterilerine turlar düzenliyorlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt