Marsis Biyografi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Marsis Biyografi
Grup Üyeleri:
Korhan Özyıldız (Vokal)
Ceyhun Demir (Kemençe)
Mustafa Gökay Ferah (Tulum)

Çağatay Kadı (Elektrik Gitar)
Evren Arkman (Bas)
Yaşar Kadir Baş (Davul)


Marsis Biyografi:
"Kendi deyimleriyle, Karadeniz’in içinden gelen ve içlerinden hep Karadeniz gelen bir grup gencin, yel değirmenlerine meydan okuyan Don Kişot misali isyanı Marsis: nükleer santrallere, savaşlara, gönlümüze teğet geçen, zaman zaman saplanıp kalan kurşunlara, bombalara... Onların seslerini duymamak için, gürültülerini bastırmak için bağırıyorlar, çağırıyorlar.

Unutmak istedikleri, unutmak istemedikleri, umutla bekledikleri çok fazla şey olan bir grup gencin, tüm bunlara inat topuklarını yere vura vura, neşeyle teptikleri bir horon Marsis: ellerinde kemençeleriyle, tulumlarıyla, gitarlarıyla, davullarıyla, avaz avaz... Onlar seslerini duyurmak için, sessiz kalanlara inat gürültü yapmak için bağırıyorlar, çağırıyorlar.


Onlara karanlık gecelerinde yol gösteren yıldızları gökten bir bir kayarken, radyasyonlu gri bulutların karanlığı günü geceye, yaşamı ölüme bağlarken; onlar gökyüzünün bir gün aydınlanacağını biliyorlar. İşte bu yüzden, bizleri yağmur sonrası toprak kokan yaylalarına çağırıyorlar; yaktıkları kocaman ateşin başında hep birlikte eğlenip gülümsemek, belki de biraz olsun aydınlanmak için. İşte bu yüzden, bu şarkılar toprak kokuyor. İşte bu yüzden, bu şarkılarda yeşilin en güzel tonları var.

Onlar parçalarını eksik buldukları bir mozaiği tamamlayabilmek derdindeler belki de. Karadeniz insanının samimiyetini, dobralığını ve kıvrak zekasını, yörenin halet-i ruhiyesini, sevdalarını ve korkularını folktan rock müziğe uzanan geniş bir yelpazede anlatmaya çalışırken, ne serden geçiyorlar, ne yardan: köklerini Karadeniz’in bereketli Marsis Dağı`nın eteklerine salmış, başı aydınlık gökyüzüne değen, dalları dünyanın dört bir yanındaki kültürlere uzanan dev bir ağaca tırmanmaya çalışıyorlar. Biraz oradan, biraz buradan: mozaiğin en yakışan parçalarını bir araya getirene dek. İşte bu yüzden, bu şarkılar çiçek kokuyor. İşte bu yüzden, bu şarkılar ışıl ışıl.

İşte bu yüzden, bu albüm müziğin evrenselliğini Karadeniz dilleri ile konuşuyor!

İşte bu yüzden, bu albüm yüksek oranda radyasyon içeriyor!

Kalan Müzik etiketi ile yayınlanan MARSİS albümünde yüksek oranda radyasyon içeren dört bestenin yanı sıra yüksek oranda radyasyona maruz kalarak değişim geçiren Karadeniz’in değişik yörelerinden değişik dillerinden tanıdık melodiler de bulunuyor."

Marsis :

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
905
Muhammet DEDE
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
348
x-scarface
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
705
ahmetkartal


Üst Alt