Marsilya: "G.Saray Riberyyi unutsun"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hacker_akbal

hacker_akbal

Üye
    Konu Sahibi
Marsilya: "G.Saray Riberyyi unutsun"
Fransız futbolcu Franck Ribery'nin Olympique Marsilya ile 4 yıllık sözleşme imzalamasının yankıları sürerken, Olympique Marsilya Başkanı Pape Diouf, Galatasaray'ın Ribery'i unutması gerektiğini söyledi.

Diouf, “Ribery'nin bonservisinde herşey temiz. Transfer, yasalara uygun olarak gerçekleştirildi. Bonservisini tüm FIFA uzmanlarına incelettik. Pürüz olmadığından dolayı bu futbolcuyu transfer ettik. '' dedi.

Olympique Marsilya Başkanı Pape Diouf, düzenlediği basın toplantısında Galatasaraylı futbolcu Ribery'nin transferi ile ilgili spekülasyonlara açıklık getirdi. Ribery'yi kesinlikle Galatasaray'ın elinden almadıklarını belirten Başkan Diouf, “Bu futbolcu kulübümüze kendisi müracaat etmiş ve gelmek istediğini bize beyan etmiştir. Biz de bonservisindeki maddeleri incellettik ve kendisini haklı bulduk. Böylece transferi gerçekleştirdik. Öyle söylendiği gibi kimse kimsenin futbolcusunu çalmamıştır.'' dedi. Galatasaray ile ilgili hiç bir sorunlarının olmadığını belirten Diouf, “Sorun Ribery ile Galatasaray arasındadır. Bizimle Galatasaray'ın muhatap olmasına gerek yok. Şayet sarıkırmızılı kulübün bir sıkıntısı varsa, Ribery ve menajeri ile temasa geçmesi gerekir.'' dedi.

Olympique Marsilya Başkanı Diouf, Ribery'yi kendisinin aldığı yönündeki haberlere de tepki göstererek, Fransız oyuncunun kendi isteği ile kulübe müraacat ettiğini ve Ribery'nin Marsilya formasını giymeyi çok arzu ettiğini, bunun üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Ribery'nin sözleşmesindeki maddeleri çok iyi incelediklerini de ifade eden Diouf, Galatasaray'ın dediği gibi ortada bir sorun olması halinde bu futbolcuyu asla transfer etmeyeceklerini, sözleşmesinin tüm maddelerini büyük bir titizlikle hem Fransız futbol federasyonu uzmanlarına hem de FIFA'daki yetkililere incelettiklerini hatırlattı.

GALATASARAY RİBERY'Yİ UNUTMALI
Diouf Galatasaray'ın Ribery'i unutması gerektiğinin altını da çizerek, “Ribery artık Olympique Marsilya'nın bir oyuncusudur ve kendisi ile 4 yıllık sözleşme imzalattık. Herkese hayırlı olsun.'' dedi.

Bu arada Ribery, Marsilya ile sözleşme imzaladıktan sonra ailesi ile birlikte sezon açılışına kadar tatile çıktı. Haziran'ın son haftasında Marsilya'nın sezon açılışında bulunacağını açıklayan Ribery, Fransız basınına verdiği demeçlerde Galatasaray hakkında olumsuz konuşmaktan kaçınarak sarıkırmızılı kulüp ile son derece iyi günlerin olduğunu ifade etti. Ribery para konusunda da avukatlarının gereken herşeyi yaptığını belirterek, bonservisindeki tüm maddelerin açık olduğunu ve Galatasaray'ın kendisine ödeme yapmadığından dolayı bu kulüpten ayrıldığını, bunun dışında başka bir sorun yaşamadığını belirtti.


Taraftarın Ribery isyanı

Galatasaray camiası Ribery şokuyla sarsılıyor. Fransız oyuncunun önceki gün Marsilya'yla 4 yıllık sözleşme imzaladığının açıklanması, sarı-kırmızılı kulüpte tam anlamıyla bir ayaklanmaya neden oldu. Kulüpten yapılan açıklamalarda "Ribery'nin tapusu bizde. İzinsiz bir yere gidemez" denilmesi, taraftarları ikna etmeye yetmedi. G.Saraylılar önceki gün olduğu gibi dün de yönetimi eleştiri yağmuruna tuttular. Yönetimi yerden yere vuran taraftarlar, internet aracılığı ile 'İstifa' çağrısı yaptılar.


Ribery yoksa biz de yokuz
İnternetteki taraftar forumlarında yönetime yollanan çarpıcı mesajlar şöyle: "Ribery Canaydın kurbanı... Ribery yoksa biz de yokuz... Başkan bizi yine rezil etti... Yazıklar olsun yönetime; yönetim istifa... Bizim için en iyi haber Özhan Canaydın'ın gitmesidir, yeter artık seni istemiyoruz... Sen bizi üzdün, biz de seni üzeceğiz. Sen gidene kadar protesto etmek için tribüne geleceğiz... Sen varken biz mutlu olamayız Canaydın...

Canaydın da gider mi?
Üç ay parasını vermesek başkandan da kurtulabilir miyiz?.. Biz transfer beklerken, en iyi oyuncumuz uçup gidiyor... Başkan ve yönetim, taraftara hesap verecek. Adamın parasını vereceksin. Öyle bakkal usülüyle kulüp yönetmeye kalkarsan olacağı budur..." Ayrıca taraftarlar, Ribery'nin bonservisinin alındığı konusunda da kuşkularını dile getirdiler. Bundan emin olamamalarının nedeni ise bu açıklamanın başkan Özhan Canaydın tarafından yapılmış olması.


Canaydın'dan Ribery açıklaması

Canaydın "Ribery Galatasaray Kulübü'nün malıdır, gelip oynar. Oynamak istemiyorum derse, 10 milyon Euro'yu getirir ve gider" dedi Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Marsilya’ya imza atarak bütün camiayı şok eden Ribery hakkında çok özel açıklamalar yaptı...

“Galatasaray Kulübü hukuksal sorumluluklarını kesinlikle yerine getirmiştir. Dolayısıyla mukaveledeki şartları eksiksiz tamamladık. Ancak bizimle mukavele yapan menaceri dışında bir başka menacer ortaya çıktı. Bruno isimli bu yeni menacer onu Marsilya’ya götürüp, imza attırdı. İlk menaceri Bico dün (çarşamba) akşam Fransa TV1 kanalında yaptığı konuşmada, ‘Ribery’nin Galatasaray’la sözleşmesinin her şartı yerine getirilmiştir. Hatta bonservisi kulübünden peşin parayla alınmıştır. Marsilya bu defa duvara tosladı’ şeklinde bir açıklama yaptı...''

‘Marsilya’nın doğasında var’
“İşin esasında herkes ‘Marsilya kulübü aptal mı bu mukaveleyi yaptı!’ diye soruyor. Ben de onlara şunu söylüyorum; Marsilya’nın durumunu FIFA ve Fransa Futbol Federasyonu’nda inceleyin. Bir sürü ihtilafları var. Futbolcularla olan sözleşmeler, davalar... Üstelik şike yaptıkları gerekçesiyle şampiyonluğu iptal edilmiş bir kulübün böyle bir olaya karışması, onların kulüp yapısından dolayı son derece doğaldır! Bu olayın bir başka cephesi daha var. Marsilya’nın başına gelen Fernandez, biz Ribery’yi Metz’ten alırken, transfere şiddetle karşı çıktı...''

‘Duygu sömürüsü yaptılar’
“Bir bardaki olaya karışan Ribery’nin ‘Artık burada durmam’ demesi üzerine Metz kulübü onu bize verdi. Fernandez, Ribery’ye ‘Bugün git ama nereye gidersem gideyim, seni mutlaka alacağım’ dedi. Şimdi aklınca neyin intikamını alıyor bilmiyorum. Ribery çok temiz bir çocuk ama son derece saf. Eşinin anne ve babası Marsilya’da oturuyor. Hamile eşinin doğum tarihi de yaklaştıkça, Marsilya kulübü ve ortaya çıkan Bruno isimli menacer, duygu sömürüsü yaparak onları kandırmış. Ribery, Galatasaray Kulübü’ne dönerse, ‘Hoşgeldin’ der, olayı kapatırım...''

‘Belgeleri önüne sürerim’
“Ancak ‘Ben Türkiye’de oynamak istemiyorum’ diye dayatırsa, elimdeki belgeleri önüne sürerim, ‘10 milyon Euro getir, istediğin kulüpte oyna’ derim. Zorla güzellik olmaz. Böyle bir olay herkesin başına gelebilir. Hiç kimse beni ve yönetimimi daha doğrusu Galatasaray’ı ‘Para yoktu, Ribery kaçırıldı’ diye suçlamasın. Bu gibi olayları her kulüp yaşıyor. Hukuksal müracatlarımız dün resmen yapılmıştır. Aksi karar çıkacak diye de hiçbir endişem yok. Sonuç; Ribery Galatasaray Kulübü’nün malıdır, gelip oynar. Oynamak istemiyorum derse, 10 milyon Euro’yu getirir ve gider.''
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Neler oluyor.. :wacko:
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Futbolcuyu vermiyon bari tazminatını ver :vur: :vur:
 
Roy

Roy

Üye
Marsilya gibi bir kulüp hata yapmaz bence kuralıyla aldılar ribery'yi.
 

schweppes

Üye
Originally posted by Roy@Jun 17 2005, 03:34 PM
Marsilya gibi bir kulüp hata yapmaz bence kuralıyla aldılar ribery'yi.
[post=87739]Quoted post[/post]​
bende hiç zannet miyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt