Marmara'ya girmeyin kanser olursunuz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CEREN

CEREN

Üye
    Konu Sahibi
Marmara'ya girmeyin kanser olursunuz!
Havalar ısındı. Tatile gidemeyen İstanbullular soluğu Marmara kıyılarında alacak. Ancak dikkat!
Boğaz kıyısında pek çok noktanın 'temiz deniz' anlamına gelen mavş bayrağa sahip olduğunu fakat mavi bayrak uygulamasında sadece kolibasi oranına bakıldığını söyleyen Deniztemiz Turmepa Genel Sekreteri Levent Ballar İstanbulluları uyardı:

"Boğaz'da ve Marmara'da denize girmeyin, kirlilik nedeniyle kanser olursunuz. Son dönemde kanser vakalarında patlama yaşanmasının başlıca sebebi Marmara'nın kirlenmesidir"

Ballar Karadeniz'denb saatte 750 bin ton ağır metalin Marmara'ya aktığını belirterek "İnsanlar yaz gelince Marmara'da Boğaz'a girip serinliyor.

Deniz suyunu yutmalarıyla birlikte ağır metalleri de vücutlarına alıyorlar. Başta ağız, gırtlak, mide ve bağırsak kanserleri olmak üzere aklınıza gelebilecek tüm kanser türlerine yakalanma riski artıyor" dedi.

Denize girmek için sahil şeridi boyunca hiçbir alanı tavsiye edemeyeceğini belirten Ballar, yaz aylarında günübirlik ziyaretçilerin eksik olmadığı Bebek, Kuruçeşme, Salacak, İstinye, Bakırköy ve Moda'da asla denize girilmemesi gerektiğini söyledi.

Ağır metal kirliliğinin gözle görülmediğini ifade eden Ballar, "İstanbul'da denize girmek isteyenler nispeten daha temiz olan Adalar'da denize girebilirler. Yine de kimseye İstanbul'da denize girmesini tavsiye etmiyorum" diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

the_poison
Cevap
2
Görüntüleme
13K
mservank


Üst Alt