Marmara Denizi'nde Korkutan Gelişme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Marmara Denizi'nde Korkutan Gelişme


Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Çifçi, Koca Piri Reis Gemisi'nce yürütülen sismik çalışmalar sırasında yapılan ilk değerlendirmede, Marmara Denizi'nde yoğun gaz çıkışının gözlemlendiğini bildirdi.


Prof. Dr. Çifçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Koca Piri Reis Gemisi'nin İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Bölümü, ABD Columbia Üniversitesi Lamont Doherty Zemin Araştırmaları Merkezi ve kendi enstitülerinden öğretim üyeleri ile birlikte 2 Temmuzdan beri Marmara Denizi'nde çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Çifçi, çalışmaların 22 Temmuzda biteceğini ve 3 bin kilometrelik bir alanda sismik çalışma yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Çifçi, şunları söyledi:

''Marmara Denizi'nin bütün noktalarına sismik hatlar atılmakta. Çalışmada yapılan ilk değerlendirmelerde, gaz çıkışlarının yoğun olduğu gözlemlenmektedir. Bu gaz çıkışlarının daha önce yapılan çalışmalarda da var olduğu gözlemlenmektedir. Bu gaz çıkışları önemli. Marmara'da gaz çıkışlarının olması, burada hareketlenmenin olduğunu göstermektedir. Tek bir veri setimiz yok, değişik veri setleri burada alınmakta ve işlenmektedir. İlk bulgular, deprem açısından daha olumsuz veriler işaret etmektedir. Jeofizik açısından baktığınızda bu anormalliğin olması, bizler için merak edilen, araştırılması gereken bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır.''

22 Temmuzda bitirilecek çalışmalar sonucunda ellerinde 3 bin kilometrelik sismik veri olacağını bildiren Prof. Dr. Çifçi, daha sonra bunların işleneceğini, verilerin işlenmesi ve yorumlanmasının 5-6 aylık bir süreci kapsayacağını kaydetti.




 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

KRİMİNOLOJİ
Cevap
2
Görüntüleme
493
KRİMİNOLOJİ
spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
322
spy ghost
Mad EagLe
Cevap
8
Görüntüleme
471
ahmetkartal
komando04
Cevap
3
Görüntüleme
461
komando04
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
387
yavuzkaraca


Üst Alt