Manisa'nın kenar mahallelerindeki okuma salonlarıyla ücretsiz eğitim imkanı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Manisa'nın kenar mahallelerindeki okuma salonlarıyla ücretsiz eğitim imkanı
Manisa'da açılan okuma salonlarıyla, özellikle kenar mahallelerde oturan maddi durumu yetersiz öğrencilere eğitim imkanı sağlandı.

İZMİR (CİHAN)- Manisa'da açılan okuma salonlarıyla, özellikle kenar mahallelerde oturan maddi durumu yetersiz öğrencilere eğitim imkanı sağlandı. Ufuk Okumayı Teşvik, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (UFUKDER) ve Kurşunlu Han Derneği tarafından açılan ve sayıları dokuza ulaşan salonlara yoğun ilgi gösteriliyor.
Özellikle SBS hazırlık kurslarına girebilmek için tercih edilen okuma salonlarında, çapraz eğitimle daha fazla çocuğun faydalanmasına çalıştıklarını belirten UFUKDER Başkanı Mehmet Songur, bine yakın öğrencinin eğitim almaya başladığını, gerek ailelerin gerek öğretmen ve öğrencilerin hizmetin ücretsiz olmasından dolayı kaldığını söyledi. Açılışla ilgili olarak Kurşunlu Han Talebe Yurdu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Songur, "Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını da amaçlıyoruz. Artık sınavlara daha eşit şartlarda hazırlanacaklar. Çalışmalarımız artarak devam edecek." dedi.

Kurşunlu Han'ın pilav günü münasebetiyle 7 Kasım Pazar saat 10.30'da Manisa Kapalı Spor Salonu'nda açılış programı düzenleneceğini aktaran Dernek Başkanı Songur, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kurşunlu Han'daki eğitim faaliyetlerine büyük emeği geçen işadamı İlhan İşbilen'in de katılacağını duyurdu. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında bulunan, Kurşunlu Han'da yetişmiş birçok davetlinin katılacağı programı Reha Yeprem sunarken sanatçı Uğur Murathan, türküleriyle renk katacak. Programda ayrıca ücretsiz okuma salonlarında eğitim gören öğrencilerden oluşan koro sahne alacak. Eğitime katkıda bulunan gönüllülere plaket de verilecek olan programdan sonra pilav ikram edilecek.
Kurşunlu Han Talebe Yurdu'nun, yaklaşık 35 yıldır Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen gençlerin elinden tutup okuma imkânı sağladığını ve millete sağlıklı nesiller kazandırdığını belirten Kurşunlu Han Derneği Başkanı Mustafa Özer ise, "Bugün bu misyonunu, kenar mahallelerine kadar okuma salonları açarak devam ettirmektedir." şeklinde konuştu.

Bilgisayar destekli olan okuma salonlarında, ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, Millî Eğitim müfredatına uygun Türkçe, matematik, fen, sosyal bilgiler ve İngilizce SBS hazırlık kursları düzenleniyor. Ayrıca yetişkinler için okuma yazma kursları düzenleniyor.


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
1K
OttomaN TigeR
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
815
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
672
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
953
Doğuş Pertez
kum kзđiśi
Cevap
0
Görüntüleme
1K
kum kзđiśi


Üst Alt