Mac hakkında bilmek istediğiniz herşey

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mac hakkında bilmek istediğiniz herşey
Kısaca mac

Mac işletim sistemi windows ve linuxten farklı bir biçimde yazılmıstır.Ve bir mac os programını diger işletim sistemlerine adapte etmek cok zordur.Apple firması ilk olarak bu işletim sistemini kendi yaptıkları illusator.photoshop gibi uygulumaların kopyalanmadan calısması için yapmıstı.Ve ilk olarak mac pcler sadece grafik tasarım amaclı olarak buyuk firmalarda bulunuyorlardı.87 yılında bir g1in(64mhz işlemci 8mb ram) 10.000$oldugu varsayarsak ilk zamanlar cok ustundu macler piyasada ancak fiyatlarıda bir hayli yuksekti ve nerdeyse hiçbir firmanın kendilerine yazılım yazmasını istemiyorlardı.

Zamanla windows etkisini gostermeye basladı buyuk anlasmalar yaptı.Ve piyasa payını calmaya basladı macin bir ara 92in ilk altı ayında mac buyuk bir mali kriz gecirdi ve apple kapınıyordu.Ancak microsoft duruma el koyarak illusator ve photoshopun ana kaynak kodlarını appledan aldılar.Ve uretici firmalarlada anlastılar.

O gun bugundur mac bir dusus içersinde ulkemizdede mac kullanımı ve dolayısla mac os kullanımı yaygın degil cunku avrupada 1452$ bir makina ulkemizde 1452£ olarak satılıyor.Ayrıca 2.el piyasası yok denecek kadar azdır.Ole cıkma parca veya tekil parca bulmak imkansızdır neredeyse ayrıca işlemcisini motorola yapıyor.Ayrıca yapılan testlerde mac os makinaların windows makinalardan 2-3 kat daha hızlı calıstıgını okumustum.Bulabilirsem yazıyı buraya koyarım

Ayrıca bunu biliyorsundurmac makinalarda aldıgın dergilerin verdigi cdler calısmaz sadece macworld dergisinin cdleri calısır.Onuda turkiyede bulmak bir işkence.Ayrıca MACler PC baslıgı altına alınamaz
Ancak ben kullanıyorum ve gayette memnunum baska bir sorun varsa cekinmeden sorabilirsin

İlk Mac Bilgisayar:
Lisa kod adlı ilk amc bilgisayar



Neden Mac

İşletim sistemi ve teknoloji olarak rakiplerinden cok onde

İşletim sistemi Ozellikleri:
Mac OS X UNIX'in güç ve sağlamlığını Macintosh'un efsanevi zarafeti ile birleştiren ultra modern bir işletim sistemidir.
Dünyanın en gelişmiş işletim sisteminin en yeni büyük sürümü olan Mac OS X v10.4 Tiger 200'den fazla yeni özelliğiyle Apple'ın inanılmaz yenilik hızını devam ettiriyor.


Tiger ile Neler Geliyor
Kutunun İçinde

* Yükleyici DVD'si
* Xcode 2 developer tools
* Yükleme ve kurulum rehberi
* Mac OS X Tiger'a Hoşgeldiniz kullanıcı kılavuzu

Uygulamalar

* Address Book 4
* Automator
* Calculator 4
* Chess
* Dashboard
* Dictionary
* DVD Player 4.5
* Font Book 2
* iCal 2
* iChat AV 3
* Image Capture 3
* Internet Connect
* iSync 2
* iTunes 4.7.1
* Mail 2
* Preview 3
* QuickTime 7 Player
* Safari 2
* Sherlock
* Stickies
* System Preferences
* TextEdit

İzlenceler

* Activity Monitor
* AirPort Admin Utility
* AirPort Setup Assistant
* Audio MIDI Setup
* Bluetooth File Exchange
* ColorSync Utility
* Console
* Digital Colour Meter
* Directory Access
* Disk Utility
* Faxing
* FileVault
* Grab
* Grapher
* Installer
* Keychain Access
* Migration Assistant
* NetInfo Manager
* Network Utility
* ODBC Administrator
* Printer Setup Utility
* Setup Assistant
* System Profiler
* Terminal
* VoiceOver Utility
* X11

Anahtar Teknolojiler

* AppleScript
* Aqua
* Bonjour
* CDSA güvenlik mimarisi
* Cocoa Carbon ve Java
* ColorSync
* Core Audio
* Core Image
* H.264
* Inkwell
* OpenGL
* PDF
* Quartz Extreme
* QuickTime 7
* 64-bit bilgi işlem
* Spotlight
* Sync
* Unicode 4
* Universal Access
* UNIX based
* USB ve FireWire çevre birim desteği
* Xcode
* Xgrid

Diller:

* İngilizce Japonca Fransızca Almanca İspanyolca İtalyanca Felemenkçe İsveççe Danimarkaca Norveççe Fince Geleneksel Çince Basitleştirilmiş Çince Korece Brezilya Portekizcesi

Gereksinimler

* PowerPC G3 G4 ya G5 işlemcili bir Macintosh bilgisayar
* Yerleşik FireWire
* 256MB RAM
* 3GB sabit disk alanı (Eğer developer tools yüklenirse 4GB)

* İşlemci yükseltme kartları desteklenmemektedir. Uyumlu donanımların listesini inceleyin.
* Bazı özellikler uyumlu İnternet servis sağlayıcısı gerektirir ayrıca ücret uygulanabilir.
* iChat ile video konferans uyumlu bir DV kamera ya da Web kamera ve geniş bant İnternet erişimi gerektirir. Tek yönlü video konferans G5 G4 ya da 600MHz ya da daha hızlı G3 işlemci ve 100-Kbps ya da daha hızlı geniş bant erişimi gerektirir. Çok yönlü video konferans için bir G5 ya da çift 1GHz ya da daha hızlı G4 işlemci ve 384-Kbps ya da daha hızlı geniş bant İnternet erişimi gerekir. Bir çok yönlü video konferansa katılmak ve altı kişilik çok yönlü sesli sohbet başlatmak işlemlerinin ikisi de G5 1GHz G4 ya da çift 800MHz ya da daha hızlı G4 işlemci ve 100Kbps ve daha hızlı geniş bant İnternet erişimi gerektirir.

Windowsa mac yuklemek cok buyuk SANS İster.Ya mac'e windows yukleme sadece 30 dakika.Bu proje 2-3 yıl once microsoft tarafından denendi ancak bir turlu yapamadılar.

Mac Cokmez

Tost makineniz çökmez. Mutfak lavabonuz çökmez. Neden bilgisayarınız çöksün? Endüstriyel güçte bir sistem olan Mac OS X ile çökme sıklığı bir kitabınkine eş olan işletim sistemine alışacaksınız. Bu da neredeyse asla demek.


Mac'ini severek kullanan milyonlarca kullanıcıya neden onun hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu sorduğunuzda alacağınız cevap "sorunsuz çalıştığı için" olacaktır. Mac onların istediklerini kendi istedikleri biçimde yapmalarına olanak verir. Sezgisel bir biçimde.


iPucu: Sadece Prize Takmayı Deneyin

Pekçok kişi önceden sadece Windows uyumlu olarak gösterilen çevre birim cihazlarının yeni Mac'lerinde sorunsuz çalıştığını görünce şaşırıyor. Çünkü Mac halihazırda dijital fotoğraf makineleri klavyeler fareler yazıcılar sabit diskler ve benzeri cihazlar için sürücülere sahiptir. Eğer bir cihaz ilk denemenizde Mac'te çalışmadıysa ya da üretici firma kutuya Mac sürücülerini eklememişse genelde yazılımı indirme şansınız bulunur. Google arkadaşınızdır — “Mac OS X” ve cihazınızın ismi ile arama yapın. Şu cihazlar için sürücülere ihtiyacınız bulunabilir:

* Tarayıcılar
* Barometre gibi bilimsel gereçler
* Yazıcıların ileri düzey fonksiyonlarına erişmek

Ayrıca klavye gibi basit cihazları her bağladığınızda Mac OS X “donanım bulundu” diyerek sizi rahatsız etmez. Hemen yazmaya başlarsınız.

Bunun iyi bir sebebi var: sadece bir Mac ile tamamen kusursuz bir donanım ve yazılım entegrasyonuna sahip olursunuz. Sadece bir Mac ile hem işletim sistemini hem uygulamaları hem de bilgisayarın kendisini aynı kişilerin yaptığı bir sistem elde edebilirsiniz.

Mac'i kutusundan çıkarır çıkarmaz çalışma rahatlığını yaşayabilirsiniz. Prize takın. Açın. Şimdi her şey için hazırsınız. Çünkü bir Mac ile bütün olmazsa olmaz bileşenler yerleşik gelir. USB. FireWire (IEEE 1394). Ethernet. Hatta pekçok Mac kablosuz ağ için yerleşik anten barındırır. Her bir Mac çoğu yazıcı gamepad DV kamera klavye yedekleme cihazı dijital fotoğraf makinesi giriş cihazı ve MP3 çalarlar için sürücülerle geldiğinden bu kapılara bağlantı kurabilirsiniz. Böylece cihazınızı ilk kez taktığınızda dahi sorunsuzca çalışacaktır.
Bilgisayar kullanma deneyiminizin çökmelerden ve performans kayıplarından arınmış olması için Mac OS X'in görüşünün altında endüstriyel güçte bir UNIX temeli bulunur. Ayrıca Mac OS X'deki sürekli test edilen güvenlik protokolleri Mac'inizin dış etkenlerden zarar görmesini engeller. Çoğu Fortune 500 şirketi devlet kuruluşu ve üniversiteler kritik uygulamalar için UNIX'e güvenmektedirler.
 
  • Beğen
Tepkiler: jejep, maxirabit, batuone ve 1 kişi daha


maxirabit

maxirabit

Üye
Teşekkürler.
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt