Lütfen Çin Malı Almayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
darülmendep

darülmendep

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen Çin Malı Almayın
ÇİN MALLARINI BOYKOT EDELİM!
Çin nüfusunun 2 milyara yaklaştığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla işsizlik had safhada ve Çinli işçiler, fabrikalarda karın tokluğuna çalışmayı kabul ediyor. Bu da Çin'de üretilen ürünlerin, dünya pazarına ucuz fiyatla ve kaçak yollarla kendilerine yer bulması anlamına geliyor. Kesinlikle sağlıksız olan bu mallar ülkemize de kaçak yollarla getirilip ucuz fiyattan insanımıza satılıyor.
Bu malları almamanızı ister Çin'deki kardeşlerimize yapılanları anlamanızı umuyorum.
 
Odysseus

Odysseus

Üye
Neden böyle bir konu açtınız anlamadım ama kısaca birşeyler söylemek istiyorum. Çin Malı kavramı şunu ifade eder. Bazı arkadaşlarımızın ucuz diye aldıkları N99i, N100, N95 gibi ürünler gerçek Çin Malıdır. Menşei Çin'dir. Ancak Trident, Anycool, Verson vs vs markalar Çin Malı değil sadece Çinde üretim yapan firmalardır. Peki bunları boykot edelim, o halde Nokia'yı da boykot edelim. Sonuçta o da bazı modellerini Çinde üretiyor. Keza Sony Ericsson'da öyle, Samsung'da öyle. Bir ülkenin mallarını boykot etmek, hele ki ekonomik olarak dünyanın en güçlü devletleri arasında olan bir ülkenin mallarını boykot etmek o ülkeye zarar vermez. O kadar boykot etmek istiyorsanız 1 milyoncu diye tabir edilen mağazalardan mal almayın. Trident, MyPhone, DigiPhone Türk Malıdır, Çinde üretim yapmaktadır. Lütfen firmaları bu şekilde zor duruma düşürecek konular açmayınız.

Ülkeleri boykot etmek ile ilgili de birşey söylemek istiyorum. Ortada bir zulüm olduğu kesin. Biz de bu zulüme bir şekilde tepkimizi göstermeliyiz. Ama nasıl. Amatörce değil, mal almayarak, kutsal bayraklarını yakarak değil. Güçlenerek, gücümüzü göstererek zöz hakkına sahip olmalıyız. Bir tepki gösterilecekse bunu üç beş kişinin yapması yetmez. Devlet yapacak. Hükümetimiz zaten gerekli tepkileri gösteriyor. Sizin mal almamanız da onlar için birşey ifade etmiyor. Peki bizim mallarımız boykot edilse hoşumuza gider miydi ? Eğer bir ülkeye dur demek istiyorsanız, çalışmalı ve o ülkeden daha güçlü olmalısınız. Ama oturduğumuz yerden, ekonomiye hiçbir katkı sağlamadan, üretmeden, yetiştirmeden, "büyümeden", bu ülke için veya zulüm gören kardeşlerimiz için birşeyler yapamazsınız. Bu konunun çözümü boykot değildir dolayısıyla açık kalmasına gerek yoktur

:locked:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt