Lösev gönüllü üye nasıl olunur, olmak için ne gerekir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Lösev gönüllü üye nasıl olunur, olmak için ne gerekir?
Merak edilen sorulardan birisi olarak karşımıza Lösev gönüllü üye nasıl olunur çıkıyor. Lösev gönüllü üye olmak için gerekli bilgiler ve yapılması gereken her şey makalemizde yer alıyor.

Lösemi kan hücrelerinin normalin üzerinde çoğalması sonucu oluşan bir kanser türüdür. Çocuklu çağındaki kanser türlerinin %35’ini ilk sırada yer alan lösemi oluşturur. Lösemi her yaşta görülmekle birlikte 1 yaşın altında ve 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye cevap verme oranı azalmaktadır. Hastalık; çocuklarda iştahsızlık, kansızlık, zayıflama, bacaklarda kemik ağrıları, cilt altı kanamaları (kırmızı nokta veya morarma), burun ve dişeti kanamaları, ateş gibi belirtiler gösterir. Tam tanı konabilmesi için kan, kemik iliği, hücre tipini belirleme ve genetik tetkikler yapılmalıdır. Lösemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedavi sürecinde öncelikle genel durumun düzeltilmesi sağlanır. Bu amaçla kan veya kanın içindeki özel hücreler donörlerden (gönüllü kan verici kişi) alınarak lösemili hastaya verilir, enfeksiyon mevcutsa gerekli mücadeleler yapılır, böbreklerin, karaciğer ve kalbin kemoterapi ilaçlarının yan etkilerinden korunması için önlemler alınır. Lösemi ile ilgili olarak hastanın ve ailenin bilgilendirilmesi yapılır ve iyi bir tedavi ve moral desteği ile lösemide %85’lere varan oranda iyileşmenin sağlandığı açıklanır. Tedavinin ikinci aşamasında çok yüksek dozda, birbirinden farklı en az 6 çeşit ilaç blast adı verilen kötü huylu ana hücrelerin yok edilmesi için 4-6 hafta içerisinde damardan ve ağızdan verilir. Ancak bu kemoterapi ilaçları, kötü hücrelerin yanı sıra iyi ve faydalı hücreleri de yok ettiğinden lösemili çocuklarımızın saçları dökülmekte, ağızlarında, bağırsaklarında yaralar açılmakta, halsizleşmektedirler. Vücudun savunma hücreleri de ilaçlarla yok edildiğinden immün sistem yıkılmakta, en ufak bir mikrop, hastalık etkeni dahi tüm vücuda yayılıp ağır ateşli enfeksiyonlara neden olmaktadır. Bu nedenle lösemili çocuklarımız etraflarındaki insanlardan, havadan, sudan mikrop almamak ve korunmak için maske takmaktadır.

Lösemili çocuklarımızın tedavi süreçleri tamamen steril ortamlar gerektirmektedir. Bu nedenle çocukların enfeksiyon kapmaması için diğer bireylerle bir araya gelmeleri sakıncalı bulunmaktadır. Ama yine de çocukların tedavilerine yardımcı olmak için hiçbir kurumun, vakfın ya da devletin yardımını almayan LÖSEV’e manevi desteklerinizi sunabilirsiniz. LÖSEV’e gönüllü üye olarak:
– LÖSEV’in tanıtımına destek verebilir,
– Broşürlerini dağıtabilir, afişlerini çevrenize asabilir,
– Yaşadığınız ilde LÖSEV’in çalışmalarına destek verecek gönüllü temsilci olabilir,
– LÖSEV Ispanak ürünlerinin satışını yaparak çocukların tedavilerine kaynak yaratabilir,
– Çalıştığınız kurumun LÖSEV temsilcisi olabilir,


– Okuduğunuz ilköğretim okulunu ya da liseyi kardeş okul yapabilir,losev
– Üniversitenizin LÖSEV’le ilgili çalışmalarında görev alabilir,
– Lösemili Çocuklar Okulu’nda gönüllü öğretmen olarak destek verebilir,
– Tercümanlık desteği sağlayabilir,
– Çocuklara gönderilen yardım kolilerini hazırlayabilir,
– Satış ve tanıtım stantlarında görev alabilir,
– Dergi, broşür, vb. dokümanları paketleyip, etiketleyebilir,
– 1. ve 2. el eşya bağışında bulunabilir,
– LÖSEV’in gerçekleştirdiği organizasyonlara destek verebilir,
– Araç-ulaşım-nakliye desteği sağlayabilirsiniz.
Bir LÖSEV gönüllüsü olarak küçük-büyük, kadın-erkek, çalışan-emekli herkesin, lösemili çocuklarımızı yaşama bağlamak için yapabileceği bir şeyler mutlaka var. Bu nedenle LÖSEV’e gönüllü üye olmak çok kolay. LÖSEV Vakfı’na giderek elden ya da LÖSEV’in resmi internet sitesinden “Gönüllü üye formu”nu doldurmanız yeterli. İnternet üzerinden gönderilen formlarla ilgili onay mailleri 24 saat içinde gönüllüye ulaştırılıyor.
Formdaki bilgiler gönüllü üye kaydı olarak alınıyor ve sistemde saklanıyor. Bu kayıttaki iletişim bilgilerinden gönüllü üyelere, posta, sms ve e-posta yoluyla dokümanlar ve duyurular iletiliyor, bu nedenle formdaki iletişim bilgileriniz mutlaka güncel olmalı. Güncelliğini yitirdiğindeyse güncelleme formu ile bilgilerinizi yenileme şansınız var. Yeni üyeler 15 günde bir yapılan tanışma toplantılarına davet edilerek LÖSEV Vakfı ve çalışmaları hakkında bilgilendiriliyor.
Siz de bu küçük yürekler için bir şeyler yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan üyelik linkine tıklamanız yeterli. LÖSEV size e-maille ulaşarak ihtiyaç duyduğu yardımları iletiyor. Bu sayede Kurban bağışlarının LÖSEV’e yapılması için broşür dağıtılması, gönderilecek yardım kolileri için paketleme yapılması, stantlarda duracak görevli ihtiyacı ya da tüm diğer konular size e-maille iletiliyor. Siz de müsaitseniz gideceğinizi bildirip, katılıyorsunuz. Ya da LÖSEV’in Ispanak sitesinden ürünleri sipariş ediyorsunuz ve ürünleri satarak elde ettiğiniz kazancı LÖSEV’in hesabına gönderiyorsunuz. Birazcık zamanınızı ayırmanız yeterli, yapabilecek çok şey var. Binlerce yürek sizinle çarpıyor.
LÖSEV’e üyelik linki:
LÖSEV’in resmi web sitesi:
 

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
356
hikmet366
Tuba
Cevap
1
Görüntüleme
379
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
601
Haydar


Üst Alt