Liverpool - Fener el ele şampiyonlar ligine

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wincih

Üye
    Konu Sahibi
Liverpool - Fener el ele şampiyonlar ligine
Adamlara bi ton laf sölediniz uefa ya demediğinizi bırakmadınız adamlar en akıllıca kararı verdiler tümn fenerlilere hayırlı olsun :)

Fenerbahçe-Liverpool el ele

Fenerbahçe-Liverpool el ele
Dün toplanan UEFA İcra Kurulu, Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ne 1. ön eleme turundan katılmasına karar verdi. Karar gereği Türkiye şampiyonu Fenerbahçe, Devler Ligi'ne ön eleme oynamadan katılacak

(19 kişi okudu)

LONDRA - UEFA beklenen kararı verdi ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kucaklayan Liverpool'un gelecek sezon bu unvanını korumasına izin verdi. Dün toplanan UEFA İcra Kurulu İngiliz ekibinin Devler Ligi'ne birinci ön eleme turundan başlamasına karar verdi. Karara sevinen bir diğer kulüp ise Fenerbahçe oldu. Ülke kontenjanları nedeniyle uzun bir süredir tartışma yaratan lige katılım koşullarının sonuca bağlanmasıyla birlikte Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından başlama şansını elde etti.

Çeşitli kısıtlamalar var
Polonya şampiyonu Wisla Krakow üçüncü eleme turundan itibaren ligde yer alacak. Romanya'nın bugün belli olacak şampiyonu ise ikinci turdan Şampiyonlar Ligi'ne dahil olacak. UEFA'nın dün aldığı önemli bir karar ise Devler Ligi şampiyonunun durumu ile ilgili. Liverpool örneğinden yola çıkan UEFA kararlarına göre Devler Ligi şampiyonu olan takım liginde yeterli puanı toplayamasa da bir sonraki sezon ligde yer alacak.
Premier Lig'i beşinci sırada tamamlayan Liverpool ise lige dahil edilmesine karşın birtakım kısıtlamalarla karşılaşacak. Bu kısıtlamalar şöyle:
# Liverpool Devler Ligi televizyon gelirlerinden en düşük payı alan İngiliz kulübü olacak. Üstelik buna rağmen İngiltere'den lige beş takım katıldığı için Chelsea, Arsenal, M. United ve Everton'ın TV gelirleri azalacak.
# Liverpool için 'ülke koruması' uygulanmayacak. Yani Liverpool, üçüncü eleme turunda Everton'la veya grup aşamasında Chelsea ile karşılaşabilecek. Fakat Manchester United veya Arsenal gibi seribaşı takımlarla eşleşemeyecek.
Karar sonrası bir açıklama yapan İcra Kurulu Başkanı Lars-Christer Olsson 14 kişilik kurulun tamamının desteğiyle böyle bir karar aldıklarını söyledi. Bu arada Liverppol'un ligde beşinci olarak elde ettiği UEFA'ya katılım hakkı başka İngiliz takımına devredilmedi. (Spor Servisi)

Okuyucu yorumları
 


Masccara

Üye
bu her iki takım içinde güzel oldu..
inşallah Fener bu sefer avrupada iyi işler yapar
 

muraoyak

Üye
işallah yapar yeter artık gerçi bu daumla olmaz ama ......
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Hak yerini buldu.. :)
 

.ıl[ uluc ]lı.

Üye
Son sampiyonla son gariban.....
 

the_patriot

Üye
ortada fenere verilmiş bir ayrıcalık yok ki neden seviniyorsunuz fenerbahçe zaten şampiyon olarak direkt gitmeyi garantilemişti, asıl sevinmesi gereken ingilizler olması gerekirken ingilizlerin yerine siz seviniyorsunuz, sevinmeye devam edin adamlar beş5 takımla gidiyor siz tepki vermek yerine uefa aldığı kararı destekliyorsunuz siz böyle yapmaya devam ettikçe tepki vermek yerine adamları destekledikçe adamlar şamp. ligine ilerki senelerde 6-7 takımla giderse şaşmayın adamlar sizin bu hal ve hareketlerinizden destek alıyor,

ben ingilterenin bırakın 5 takımla 4 takımla bile şamp. ligine gitmesine karşıyım, ama siz çoktan razısınız gibi,


saygılarımla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt