Lise Kredi Hesabı nasıl yapılır? Lise Kredi Puanı Hesaplama

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Lise Kredi Hesabı nasıl yapılır? Lise Kredi Puanı Hesaplama
Lise öğrencileri kredi hesabını nasıl yapacağını merak ediyor. Lise kredi hesabı nasıl yapılır ve lise kredi puanı hesaplama ile ilgili tüm detaylar makalemizde yer alıyor.

Lise öğrencilerinin özellikle, üniversiteye girişte büyük ihtiyaç duydukları kredileri, öğrenim hayatları boyunca aldıkları puanların ortalaması ile hesap ediliyor.

Şimdi tüm dönemlerdeki kredinizin ortalaması, ortalama ders notunuz olarak karşınıza çıkarken, dönemsel olarak karşınıza çıkan kredi notunuz, o dönem takdir ya da teşekkür alacağınızı size gösteriyor. Böylece öğrenciler, kredi notlarını hesaplayarak, karne sonu istenmeyen bir sürpriz ile de karşılaşmıyor. Bir öğrencinin not ortalaması 70-84.99 arası ise o dönem teşekkür, 85-100 arasında ise takdir almaya hak kazanır.

Bu çok kolay bir işlem, hangi dersi hesaplamak istiyorsanız o dersin sınavlarından aldığınız notları ve sözlü notlarınızı toplayıp, toplam kaç yazılı sınav, kaç sözlü sınav varsa buna bölmek. Mesela Türkçe dersinin ilk sınavında 70, ikincisinden 85, üçüncüsünden de 75 aldınız, hocanız da sözlünüze 85 ve 85 verdi. Toplam 3 yazılı, 2 sözlü sınav 5 adet yapar. Toplam notunuz ise 70+85+75+85+85=400 yapar. Bunu 5’e yani toplam yazılı ve sözlü sayısına böldüğümüzde, 400/5=80 yapar. Türkçe karne notunuzu 80 olarak not düşersiniz.

Kredi Hesaplama



Gelelim kredi hesaplamaya, bunun için bir tablo oluşturmanızı öneriyoruz. Kaç dersiniz var o kadar satırı olacak. Peki, kaç sütunu olacak? Ders adı, dersin haftalık saati, o dersten altığınız dönem notu ve çarpım olmak üzere dört sütundan oluşacak. Gelelim, tablomuzu doldurmaya. İlk sütuna, alt alta tüm derslerinizi yazın. Müzikten matematiğe, bedenden Türkçe’ye kadar hiçbir dersi atlamayın. Yan sütuna, bu derslerin haftalık kaç saat olduğunu yazın, örn: Türkçe 2 saat, matematik 3 saat vs. Bir yan sütuna, bu derslerin karne ortalamalarını yazın. (Yukarıda anlatıldığı gibi.) Son sütuna da, ders saati ile o dersin notunun çarpımını yazın. Şimdi sıra geldi son aşamaya, toplam çarpımı, toplam ders saatine bölün. Çıkan sonuç sizin karne ortalamanızdır. Aşağıda bir tablo ile bu durumu daha net şekilde anlattık.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Toplam çarpım: 425+216+200=841

841/10=84.1 Puan, örnekteki öğrencimiz, takdiri 0.9puan ile kaçırıp, teşekkür alıyor. Bu şekilde siz de not ortalamanızı hesaplayıp, karnede sürpriz yaşamazsınız.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt