Lifli Gıdalarla Ilgili Doğru Bilinen Yanlış

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Lifli Gıdalarla Ilgili Doğru Bilinen Yanlış
725 bin kadın ve erkek üzerinde yapılan 13 araştırmayı inceleyen bilim adamları, fazla lifli yiyecekler içeren diyetin bağırsak kanseri riskini azaltmada farklılık yaratmadığı sonucuna vardı.
14 Aralık 2005 00:28
<div align="center"></div>
Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü Başkanı Stephanie Smith
Warner, 725 bin kadın ve erkek üzerine daha önce yapılan 13
araştırmayı incelediklerinde, fazla lifli yiyecekler içeren diyetin
bağırsak kanseri riskini azaltmada farklılık yaratmadığı sonucuna
vardıklarını söyledi.

Warner, günde en az 30 gram lifli gıda alan kişilerle günde 10 ila
15 gram arasında lifli gıda alan kişilerin bağırsak kanserine
yakalanma riskinin aynı olduğunu ifade etti.

Stephanie Smith Warner, her şeye rağmen lif bakımından zengin
meyve ve sebze tüketiminin insan sağlığı için iyi olduğunu kaydetti.

Bilim adamları lifi zengin gıdaların rektum kanseri riskini biraz
da olsa azalttığını, kalp rahatsızlıklarına ve şeker hastalığına iyi
geldiğini bildiriyor. Kırmızı et ve alkol tüketiminin fazla olmasının
bağırsak kanseri riskini artırdığı belirtiliyor.

Lif açısından zengin gıdalar arasında elma, portakal, brokoli,
domates, greyfurt, kırmızı biber, marul, pırasa ve havuç gibi meyve ve
sebzeler bulunuyor.
ABD&#39;de bu yıl 145 bin kişinin bağırsak kanserine yakalanacağı, 56
bin kişinin de hastalıktan öleceği tahmini yapılıyor.

AA
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
desene millet lif yicez die bo&#351;una para verdi o kontraplak biskuvilere
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt