Kuyruklu yıldız patlatacaklar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
Kuyruklu yıldız patlatacaklar
Şarap fıçısı büyüklüğündeki uzay aracı, 4 Temmuz günü Tempel-1 kuyrukluyıldızına doğru intihar dalışına geçecek. 'Bir merminin diğer mermiye çarpması' olarak nitelendirilen bu çarpışma sonrasında kuyrukluyıldızın yüzeyinde, futbol sahası büyüklüğünde, 14 katlı bina derinliğinde bir krater açılacak.

NASA uzmanları bu sayede, yeryüzünün oluşması konusunda önemli bilgilere ulaşacak. Buz, kaya ve tozdan oluşan kuyrukluyıldızlar dünyanın 4.5 milyar yıl önceki haline benziyor.

1867'de keşfedilen 'Tempel-1' kuyrukluyıldızı Güneş'in etrafında, Mars ve Jüpiter'in arasından geçen eliptik bir yörüngede dolaşıyor, geçişi altı yılda bir dünyadan da görülebiliyor. NASA uzmanları, çarpışmanın kuyrukluyıldızın yörüngesini değiştirmeyeceğini garanti ediyor.

'Çıplak gözle görülebilir'

Çarpışmanın astronom olmayan 'fani' dünyalılar için önemi ise dünyanın belki de en pahalı havaifişek gösterisi olması. 330 milyon dolarlık 'çarpışma', eğer her şey yolunda giderse batı yarıkürenin bazı bölgelerinde, teleskopla hatta çıplak gözle bile görülebilecek. Ancak eldeki verilere göre Türkiye, bu ülkeler arasında yer almıyor.
 


tuna

tuna

Üye
Tüh Yaa Görmek İsterdimm..
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
adamlar nelerle ugrasio yaa :oke:
 

slayer

Üye
yürüngesi değişip mars'a çarpıyomuş Mars'ta dünya'ya ne komik olur :ehe: :ehe:
 

keano

Üye
animasyon var burda

 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
başka işi yokmuymus bunların :D
 
eeANTi

eeANTi

Üye
merak etmeyin yakında görürsünüz nasıl olsa teknoloji gelişti patlama anını kameraya çekeceklerinden eminim :P
 

ardaca

Üye
kameraya zaten çekecekler. çünkü patlama anında yaşanacaklar dünyanın oluşumu ile ilgili bazı bilgileri ortaya çıkaracak. (dünyanın günümüzdeki haline gelmesinde kuyruklu yıldızların büyük payı olduğu söyleniyor) o yüzden saniye saniye çekilecek kameraya ve ortaya çıkan gazlar falan hepsi incelenecek!
 

ardaca

Üye
Dünya nefesini tuttu: Tempel-1 kuyrukyıldızına derin vuruş...

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın fırlattığı "Deep Impact" uzay aracının bıraktığı sonda, Tempel-1 kuyrukluyıldızında planlanan noktaya başarıyla çarptı.
Güneş sisteminin nasıl oluştuğuna dair ipuçları vermesi beklenen proje kapsamında, Ocak 2005’te fırlatılan "Deep Impact" uzay aracı, Tempel-1 kuyrukluyıldızına yaklaşarak, dün TSİ 09.07’de sondayı gövdesinden ayırmıştı.
372 kilogram ağırlığında dev bir mermiye benzeyen sondanın,
Dünya’dan 134 milyon kilometre uzaklıktaki Tempel-1 kuyrukluyıldızında, tam olarak belirlenen noktaya TSİ 09.00 sularında çarptığı belirtildi. Çarpmanın etkisi ile kuyruklu yıldız üzerinde bir futbol sahası büyüklüğünde delik açıldı.
Saatte 37 bin kilometre hızla kuyrukluyıldıza çarpan bakır merminin yörüngesinde, son 90 dakikada 3 kez düzeltme yapıldığı kaydedildi.
Mermiye yerleştirilen kameranın, çarpışma anına kadar çektiği görüntüleri, Deep Impact’a göndereceği, bu görüntülerin uzay aracından Dünya’ya iletileceği bildirildi.
ABD’nin bağımsızlık gününde bir kuyrukluyıldızı "vuran" uzay aracının yolculuğunun, yaklaşık 333 milyon dolara mal olduğu kaydedildi.
Proje sayesinde, evrenin en eski oluşumlarından olduğu düşünülen buz çekirdekli gizemli kuyrukluyıldızların yapısı hakkında daha fazla bilgiye ulaşılabileceği belirtiliyor.
Güneş Sistemi’nin ilk evrelerine ait oluşumlar olduğu düşünülen kuyrukluyıldızdan sağlanacak derinlemesine bilgiler, astrofizik için eşsiz değerde malzeme getirebilecek.
Bu çalışmayla dünyaya çarpması olası kuyrukluyıldızların nasıl durdurulacağına dair ipuçları da elde edilecek.
'Tempel 1', 20 yılda bir dünyanın yakınından geçen kuyruklu yıldızlardan biri.
Kuyruklu yıldızın çekirdeğinin 8-14 kilometre boyunda olduğu sanılıyor. 'Tempel 1' kuyruklu yıldızını, Alman gök bilimci Ernst Wilhelm Leberecht Tempel, 1867'de buldu.
 

delimakina

Üye
vay be animasyonda anladım olayı
 

keano

Üye
big bang teorisine gore, su anda hersey birbirinden uzaklasiyo ya, patlamadan aciga cikan enerjiden dolayi, hani bisey patladiginda hersey dagilirya ortaliga, aynen oyle...bu kuyruklu yildizlarda olayin bi parcasi. dunya'da yasamin baslamasina sebep olan bazi maddelerin bu gibi cisimlerden geldigi teorisi var iste.
gerci deney tuplerinde dunyain bilmekacbinmilyonyuzyilmilyar onceki durum model edilerek (simsek, yuksek elektrik akimi, bol karbonmonoksitli bi ortam vs vs) aminosit yaratmayi basardilar, bide avustralyada bakteri kolonileri fossilleri var, bu bakteriler co2 yi emip disariyo O2 salan bi cins..vakti zamaninda coook varmis bunlardan... O2 nin olusumunda co2 nin azalmasinda katkilari coktur bakteri biraderlerimizin. hadi cumleten gule gule ben uzaya cikiyorum viyviyviyviyviy
 

ardaca

Üye
aydınlattın bizi kardeşim eyvallah!
 

delimakina

Üye
bunlar garip şeyler
 

keano

Üye
hayat garip be delimakinacim hayat garip... :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt