Kraliçenin Saray Sefası

Sponsorlu Bağlantılar

Temperature

Temperature

Üye
    Konu Sahibi
Kraliçenin Saray Sefası
Fenerbahçe-Galatasaray ezeli rekabetinin damgasını vurduğu 17. haftada TBBL ilginç sonuçlara sahne oldu. Deplasman takımlarının başarısı dikkat çekti. Beşiktaş Cola Turka Çankaya Üniversitesi'ni Ankara’da 88-78, Tarsus Belediyesi İstanbul Üniversitesi'ni İstanbul’da 76-61, BOTAŞ, Ceyhan Belediyesi'ni Ceyhan’da 81-76 ve Panküp Şekerspor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni İzmit’te 83-69 mağlup etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Samsun Basket karşısında 89-61 galip gelerek, zirveye bir adım mesafedeki yerini korudu.

F.BAHÇE SAVUNMA ŞOV YAPTI
Her iki takım için de çok önemli bir karşılaşmaydı. Bayan basketboluna 90’larda damgasını vuran Galatasaray ile 2000’leri domine eden Fenerbahçe’nin mücadelesi ezeli rekabette yeni bir rekabet alanı yaratmıştı. Bunun ötesinde bu maçın sonucu Galatasaray için zirveden uzaklaşmak, Fenerbahçe içinse TBBL’nin zirvesini belirleyecek Mersin BŞB maçına sayı avantajı ile çıkmak demekti.

Galatasaray TBBL’nin ikinci yarısında özellikle Catchings’in gelmesi sonrasında takım içi dengelerini düzene koymuş ve çıkış yakalamıştı. Fenerbahçe ise kapanan Euroleague sayfasının ardından tüm gücünü lig ve Kupa’ya odaklamıştı. Kazanan takım 76-62 skor ile Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe rakibin temposunu alan savunması ile durdurdu. Hoffmann ile içerden Nevriye Yılmaz ile dışarıdan isabet buldu. Rakibini 12 dakika boyunca 25 sayıda tutan Sarı-Lacivertliler ikinci yarıda coach Haydar Kemal Ateş’in kurguladığı müthiş savunmayla Sarı-Kırmızılıları adeta sahadan sildi. Oyunun kontrolünü ele geçiren Fenerbahçe, silahlarını ard arda devreye sokarken Galatasaray’ın WNBA patentli isimlerinden sadece Sophia Young direniyordu.

Bu önemli derbi analiz edildiğinde Fenerbahçe’nin oyun kurucu pozisyonunda büyük avantaj sağladığı görüldü. Esmeral Tunçluer ve Birsel Vardarlı yüksek atmosferli maçta top kayıplarını asgari ölçüde tutarken, savunmada başarılı olup, arkadaşlarını iyi organize etti. Özellikle Birsel Vardarlı oyunun ikinci yarısını domine eden isimlerin başında geliyordu. Türk basketbolunun zirvesindeki guard ikilisinin Fenerbahçe’de bulunması sarı lacivertli takıma şüphesiz avantaj sağlıyor.

Galatasaray’da üst seviye maçlarda pota altında etkisiz performans dikkate alınarak Fenerbahçe’deki Hoffmann tipinde bir pivotun takıma monte edilmesinin artık tartışılması gerekiyor. Galatasaray guard pozisyonunda takımı yönlendirecek ve pozisyon üretecek oyuncuyu aradı. Bu maçta savunma rotasyonu sonundaki eşleşme hataları çok pahalıya patladı. Bu yanlışlar ilk maçta da tekrarlanmıştı. Sarı kırmızılılar bu sonuçtan sonra Fenerbahçe’ye rakip olmak için savunmada radikal değişiklikler yapılmasının gerekli olduğu sonucunu çıkartmış olmalı. Maçın kırılma anı Fenerbahçe’nin ikinci ve üçüncü periyotlarda sergilediği müthiş savunma başarısı oldu.

MERSİN ZİRVEYE ORTAK OLDU
Galatasaray’ın mağlubiyeti ardından zirve yarışında Fenerbahçe ile yalnız kalan Mersin B.Ş.B, Samsun Basketbol Külübü karşısında kolay bir galibiyet elde etti. Mersin ekibinde savunma ve takım oyunu gene en ön planda olurken pivotlar Scott, Korel Engin ve power forvet Larkins’in toplam 44 sayılık performansı zorlu maçlar öncesinde iyi sinyal verdi. Samsun ekibinde bir önceki maçta sakatlanan pivot Gardner Combs’un forma giymemesi sonuçta etkili oldu. Turuncu lacivertlerin diğer etkili ismi ise forvet Turner oldu. Mersin ekibinde 1994 doğumlu guard Merve Aydın bulduğu 11 sayı ile gelecekte adından daha çok söz ettireceğini ortaya koydu.

Samsun ekibinde Gülşah Akkaya, İlsu Darıcıoğlu, Gaitner ve Saynur Tozlu çift haneli skor bulan isimler olarak dikkat çekti.

PANKÜP, TARSUS, BEŞİKTAŞ ve BOTAŞ ÇEKİŞMESİ
Her dört takım da play-off a 4. veya 5. sırada girerek yarı final şansını maksimize etmek istiyor. Panküp Şekerspor, Kocaeli B.Ş.Belediyesi'ni 83-69 yenerken, gelecek haftalarda oynayacağı Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını düşünüyordu. McBride, Johnson Pringle üçlüsüne Bengü Arseven de 11 sayısı ile katılınca yorulan Körfez ekibi daha fazla direnemedi. Bu maçta Kocaeli B.Ş.B’nin tecrübeli power forveti Aslı Sevinç’in 30 sayı ve 13 ribaund'luk performansı uzun süre hatırlanacak.

BOTAŞ güçlü pivotu Paris’in yokluğunda Ceyhan Belediyesi deplasmanında kazanmayı bildi. Kırmızı beyazlılarda power forvet Melvin rakibin istatistikleri domine eden Campbell - Ervin ikilisine teslim olurken, sahneye çıkan guard Gülşah Gümüşay ve forvet Seda Tabakçı bu önemli maçta takımlarına avantaj sağladı. Bu ikiliye Prince ve bu maçta rakibin savunma hatalarını iyi değerlendiren Zoll’da eklenince kazanan BOTAŞ oldu. Gülşah Gümüşay bir iki teknik eksiğini giderir ve bu sene geliştirdiği savunmasını daha ileriye götürürse A Milli takım seviyesinde Avrupa’nın sayılı isimlerinden biri olabilir. Ceyhan ekibinde Foley’in sınırlı katkısı, Asena Yalçın’ın oynamadığı maçta guard Smith oyunun sonunda yorulması, Campbell ve Ervin’e İlkay Maşa’nın dışında skor desteği gelmemesi sonuçta belirleyici oldu.

Beşiktaş Cola Turka, Çankaya Üniversitesi deplasmanından değerli bir galibiyetle dönerken, rakibinin işini daha da zorlaştırdı. Siyah beyazlılarda beş oyuncu çift haneli skor bulurken oyun kurucu Esra Erden’in hafif sakatlığına rağmen bulduğu 8 sayı avantaj sağladı. Forvetler Sandra Mandir, Gergena Erdenay ve Naile İvegin, istikrarlı skorerler Zellous-Sales ikilisine destek verince, Beşiktaş Cola Turka rakibin oyunun kontrolünü ele almasına izin vermedi.

Çankaya Üniversitesi havacılık deyimi ile “stop distance” menziline hızla yaklaşıyor. Yani TBB2’L’ye doğru pistte ilerleyen uçaklarını durdurmak için önlerinde sadece birkaç metre kaldı. Aylardır savunma konusunun sarı sİyahlılar için belirleyici olacağından söz ediyorduk. 17 maç sonunda yabancısız ve galibiyetsiz Kocaeli B.Ş.B ile Çankaya Üniversitesi'nin potalarında gördükleri sayıların arasında sadece 16 fark var dersek sanırım bu tespit daha net anlaşılacak.

Tarsus Belediyesi, İstanbul Üniversitesi'ni deplasmanda yenerek sıralama yarışında avantaj sağladı. Maçın sonucunu yeşil beyazlıların rakibi 61 sayıda tutan savunma ve ribaunt başarısı ile guard Lennox’un oyunun 2. yarısını domine eden performansı belirledi. Maçın ikinci yarısına çok iyi başlayan İstanbul Üniversitesi power forvet Humphrey’nin oyuna girmesi ile dengeyi sağlasa da Lennox’u savunacak oyuncu bulamayınca fark tekrar açıldı. Tarsus ekibinde Kübra Siyahdemir ve guard January savunma başarılarının yanında kritik anlardaki sayıları ile sonuçta etkili olan diğer isimler oldu. Üniversite’de Gant ve Hodges’ın sayıları ise sonucu değiştirmedi.
 

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
272
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
292
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
391
DiaBLoS


Üst Alt