Kozmetikde domuzdan elde edilen ürünleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Kozmetikde domuzdan elde edilen ürünleri
Kozmetikde domuzdan elde edilen ürünleri

'Yüzde yüz doğal' şeklinde reklamı yapılan ürünlerinden bazılarınında kanserojen madde ve domuzdan ürünlerin yer aldığı ortaya çıktı.




Yüzde yüz doğal


Yüzde yüz doğal ürün olarak reklamı yapılan kişisel bakım ürünlerinden bazılarının içeriğinde kanserojen madde ve domuzdan elde edilen ürünlerin yer aldığı ortaya çıktı.

Haftalık Haber Dergisi Aksiyon tarafından hazırlanan "Yüzde yüz doğal yalanı buraya kadarmış" isimli haber dosyasında tüketicileri dehşete düşürecek bilgiler yer alıyor.

FIRÇALAYACAĞINA BIRAK ÇÜRÜSÜN

Habere göre diş hekimleri tarafından günde 3 kez dişlerin fırçalanması tavsiye edilirken, diş macunlarının içeriğinde yer alan bazı maddelerin verdikleri zararlar, 'bırak dişler çürüsün dedirtecek' türden. Diş macununun içerisinde koruyucu olarak 'formaldehit' maddesi kullanılıyor. Avrupa ve Amerika'da yapılan araştırmalarda bu kimyasalın kanser içerdiği defalarca kanıtlanmış. Tarımda, hayvancılıkta ve morglarda cesetlerin çürümesini engellemek için kullanılan bu madde birçok ülkede yasaklansa da ülkemizde bu yönde bir kısıtlama söz konusu değil. Yine diş macunlarında sık kullanılan bir madde olan 'sodium lauryl sulfate' (SLS) de cilt tahribatına, gözlerde kalıcı zarara ve mide ülserine yol açmakta. Genelde sanayilerde boru hattını temizlemek için kullanılan SLS, sıvı bulaşık deterjanı ve yüzey temizleyicilerin aktif maddesi olarak kullanılıyor.

ŞAMPUANDAKİ DEA BEYİN HASARI YAPIYOR

Şampuanların içeriğinde ise köpüğün kalıcılığını arttırmak için kullanılan 'cocamide dietanolamin' (DEA) maddesinin beyinde ciddi hasarlara yol açtığına dikkat çekiliyor. ABD'de bir üniversitede yapılan bir araştırmada DEA'nın fareden yavrusuna geçtiği ve ciddi beyin hasarlarına yol açtığı tespitine yer veriliyor. Ayrıca çok önemli bir nokta şampuanların içerisinde 'myristic acid, stearik acid, jelâtin, lesitin, biotin, L-cysterine ve collagen' varsa daha dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü bu maddeler yumuşaklığı ve akışkanlığı arttırmak için hem bitkisel hem hayvansal olabiliyor. Eğer bitkisel ise sorun yoktur. Hayvansal ise daha dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bazı şampuanların içeriğinde domuzdan elde edilen ham maddeler yer alıyor.

SIĞIR DEĞİLSE DOMUZDUR

Dosyada kendisinden bilgi alınan araştırmacı Kudret Livaoğlu, özellikle kozmetik ürün kullanımında duyarlı olunması çağrısında bulunuyor. Livaoğlu, "Türkiye'de üretilen hiçbir kozmetik ürünün hammaddesi ülkemizde üretilmiyor. Bir ürün alırsınız 'doğal' derler. Hayvansal katkılar da doğaldır. Eğer etiketinde bunun kaynağı açıklanmamışsa soya da, sığır da olabilir, domuz da. Eğer sığır diye açıklanmamışsa bu büyük ihtimalle domuzdan elde edilmiştir " uyarısında bulunuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva ve ĄRMOЙİ


Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
hiçbırsey kullanmamak gerek:ehe
 
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
║█►→ØиuЯ←◄█║;2506877' Alıntı:
Zaten Dogal Halinizle Daha Güzel Oluyorsunuz...:oke:
dimi ver gazı ve coskuyu:ehe
aynen sevmıyorum zaten makyajı ,ama şampuan vazgecılmezlerımızden oldu:D
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Forever arap sabunu :zong:
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Burdadamı Sen...:ehe:ehe
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sevimli hayalet kespır :cool:
 
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
║█►→ØиuЯ←◄█║;2506941' Alıntı:
Burdadamı Sen...:ehe:ehe
:kop::kop:o heryerden cıkar
 

Perfect!

Üye
en güzeli bişey kullanmamak ya
herşeyin zararı var
 
ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
bir ürün alırsınız 'doğal' derler. Hayvansal katkılar da doğaldır. Eğer etiketinde bunun kaynağı açıklanmamışsa soya da, sığır da olabilir, domuz da.

:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt