Koşu Bantı İle Kilo Vermek

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Koşu Bantı İle Kilo Vermek
Spor salonlarında yıllardır gözlemlediğim en büyük yanlışlardan birisi koşu bantı kullanımıdır. Koşu bantları adeta üzerlerine çıkıldığı andan itibaren sihirli bir etkiyle insanlara kilo verdirtebilecek egzersiz aletleri olarak görülür.
Aslında her sistemli ve bilinçli egzersizde olduğu gibi, koşu bantı egzersizleri de sonuç verebilmek için uyulması gereken bir dizi koşullar vardır.
Örneğin koşu bantı kullananlar arasında bantın üzerinde kitap okuyanlar mı istersiniz, sanki çarşı pazar yürüyüşüne çıkmış gibi aheste aheste salınanlar mı istersiniz…
Oysa koşu bantında kilo verebilmek için “biraz daha hızlı yürüseniz neredeyse koşacakmışsınız” gibi hızlı bir tempoda yürüyüşler yapmanız gerekir. Birkaç adımda bir derin nefes almanızı gerektirecek şekilde solunumunuz sıklaşmalıdır. Vücudunuzda yağ yağımı sağlayabilmek için belli bir temponun altına düşmemelisiniz.
Bu nedenle yaşınıza, kilo, boyunuza ve en önemlisi o anki form durumunuza en uygun nabız atım sayınızı antrenörünüzden öğrenerek, hızlı tempoda en az 30 dakika olmak üzere aralıksız yürümelisiniz.
Aksi takdirde sadece enerjinizi israf eder ve boşuna yorulursunuz, kilo da veremezsiniz. Sakın birçok konuda olduğu gibi, bu konuda da “yürüyorum ya, hiç yoktan iyidir” şeklinde düşünmeyin, sporda böyle bir mantık geçerli değildir. Kuralına uygun şekilde yapmadığınız egzersizlerin size faydasından çok zararı olur.
 

denizin

Üye
Çok doğru bir konuya değinilmiş. Teşekkürler

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
 


Üst Alt