Konya'da ''Üstün Zekalılar Okulu'' açıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Konya'da ''Üstün Zekalılar Okulu'' açıldı
Konya'da Mevlana Üniversitesi ve Üstün Zekalılar Enstitüsü işbirliğiyle açılan ''Üstün Zekalılar Okulu''nda, iki yıl süreyle 57 çocuğa eğitim verileceği bildirildi.
Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Berat Sucu, Üstün Zekalılar Okulu'nun eğitim öğretime başlaması nedeniyle düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının Türkiye'de çok sayıda bilim adamı yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konya'da daha önce böyle bir program uygulanmadığına değinen Sucu, ''Üniversite olarak bunu başlattık. Şu anda 57 öğrencimiz var. Ancak bu sayının ilerleyen dönemlerde artacağı inancındayım'' dedi.

57 çocuğun yaz ve kış dönemi olmak üzere iki dönemde eğitim alacağını belirten Sucu, şunları kaydetti:

''Şu anda kış okulumuzu açtık. 3 ay sürecek kış döneminin ilk ayında, kayıt yaptıran 5-13 yaş arası çocukları değerlendireceğiz. Bu süreçte, okulun ilk ayında üstün zekalı olmayan çocuklar okula devam etmeyecek. Projemiz iki yılı kapsıyor ancak süreyi uzatmayı düşünüyoruz. Burada, ABD'de üstün zekalı çocuklara verilen özel eğitim programındaki yöntemler uygulanacak. Düşünce becerileri geliştirilecek. Keşfetme atölyesinde yaratıcılıklarının keşfedilmesi sağlanacak. Drama atölyemizde ise çocuklar canlandırmalar yapacak. Öte yandan okula gelen çocuklar üniversitemiz hocalarıyla birlikte robotlar geliştirmeye çalışacak. 10 yaşındaki çocuklarımız robotlar yapacaklar. Daha sonra ise bilim dersleri eklenerek deneyler yapılacak.''

Üstün Zekalılar Enstitüsü Kurucu Başkanı Şükrü Murat Cebeci ise çocukların istediği şekilde eğitim almaları halinde öğrenmeye daha istekli olduğunu ifade etti.

Türkiye'de eğitim sisteminde yanlışlıkların olduğunu ancak son yıllarda bir takım gelişmelerin de yaşandığını vurgulayan Cebeci, ''Türkiye'de yapılan en büyük yanlışlardan biri çocukların fen liselerine gönderilmeye çalışılması... Bu ülkenin siyasetçiye, gazeteciye de ihtiyacı var. Öğrenme stilleri değiştirilmeli'' diye konuştu.

Konya'da kurulan Üstün Zekalılar Okulu'nda ABD'de üstün zekalılara yönelik uygulanan eğitim sistemini örnek aldıklarını aktaran Cebeci, bu ülkelerin insan kaynağına önem verdiğini, amaçlarının Türkiye'de de çok sayıda bilim adamı yetiştirmek olduğunu bildirdi.

Kış okulunun, Haziran ayına kadar her hafta cumartesi günü devam edeceği kaydedildi. kaynak . zaman
 
spy ghost

spy ghost

Üye
Herkesin seviyesine göre muamele
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt