Kolay Karpuz Kabuğu Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoDeYs

CoDeYs

Üye
    Konu Sahibi
Kolay Karpuz Kabuğu Reçeli
KOLAY KARPUZ KABUĞU REÇELİ

MALZEMESİ
1 kg. kadar kalın karpuz kabuğu
15 kg. tozşeker
1 limon suyu

YAPILIŞI
Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız. Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız. 15 kg. tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız. Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız. Tencereyi indirmenize yakın 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız. Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız. Serin bir yerde muhafaza ediniz. Gerektiğinde kullanınız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
758
x-scarface
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
806
Marco Laren
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
714
x-scarface


Üst Alt