Körfez'de Dipten Temizlik Başlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Körfez'de Dipten Temizlik Başlıyor
Dünya kenti İzmir hedefi için Büyük Körfez Projesi’nin çevre çalışmalarının odağı olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfezin kuzeyinde açılacak kanalla denize dökülen derelerin orta körfeze akmalarının sağlanacağını söyledi. Mavişehir’de marina yapılması için kazı çalışmalarının başlaması gerektiğini, dere ağızları ve Meles’deki alüvyonların da temizlenmesi çalışmalarının yapıldığını belirten Kocaoğlu, “Körfezin derinlikleri, su akışı, sirkülasyon gibi konularda çalışmaları üniversitelerimizle, bilim insanlarıyla yapıyoruz. Projeyi test aşamasındayız. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde hem Finlandiya, hem Hollanda’da vakumlu gemilerle ilgili incelemeler yaptık. Körfezin yüzülebilir hale gelmesi ana hedefimizdir. Yüzülebilir bir körfez için Büyük Körfez Projesi’ni başlatıyoruz. Bu çalışmalar kentimizi çevre konusunda da öne çıkaracak, dünya kenti olmasında önemli bir kriter, sıçrama noktası olacaktır” dedi.

ÇED süreci başlatıldı
Ulaştırma Bakanlığı, DLH ile körfezde ÇED sürecini başlattıklarını belirten, dere ağızlarında DLH gemisi ile çalışmalar yaptıklarını, ancak dip temizleme gemisi için de ihale şartnamesi hazırladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Hollanda’dan satın alınacak geminin kapasitesinin tespit edilmesinden sonra körfezdeki çalışmaların ne zaman biteceğinin belli olacağını sözlerine ekledi.

Bir ‘TIK’ ile belediyelere kepçe hazır
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dayanışma internet sitesi kuruyor. Kocaoğlu, Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediye başkanlarına ortak bir iş havuzu kurulması teklifinde bulunduğunu ve teşvik edici desteği aldığını söyledi. İnternette kurulacak bir sitede her üye belediyenin iş makinelerinin çalışma programlarını burada yayınlayacaklarını belirten Kocaoğlu, çalışma yapılmadığı günlerde gereksinim duyulan belediyelere, talep etmesi durumunda iş makinelerinin gönderilebilmesinin sağlanacağını dile getirdi.

Tasarruf sağlanacak
Başkan Aziz Kocaoğlu “Büyükşehir’in şirketi ÜNİBEL internet sitesi için çalışma yapacak. Uygulama sayesinde iş makinesi ve personel tasarrufu sağlanacak. Bazı küçük belediyelerimiz var, iş makinesi alamıyor. Alsalar bile mazot koyup çalıştıramıyor. Çalıştıracak personelleri de olmuyor. Bazen de pahalı bir iş makinesi alınıyor. Çok iş yapmıyor, sadece kanalizasyon açıyor. Zaman zaman su yatırımlarından kanalizasyona, hafriyattan yola kadar çeşitli hizmetleri yapmakta zorlanan belediyelerin ihtiyaçlarını, eksiklerini belirleyip bir internet sitesinde düzenli iş programları yapalım. Belediyeler kanal açacağı, hafriyat yapacağı tarihleri oraya yazsın. Belediye başkanları o siteye girsin ve ihtiyaç duydukları iş makinesinin o tarihlerde boş olup olmadığına baksın” dedi.
UTKU BOLULU

“Bayraklı, kruvaziyer limanına köklü bir çözüm”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı’ya kruvaziyer limanı yapılması gerektiğini, bu yöndeki görüşlerini Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine de aktardığını söyledi. Kocaoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı’nın Alsancak Limanı’na özel kruvaziyer gemileri için planladığı Parmak İskele Projesi, Bayraklı’ya alternatif olamaz. Bayraklı projesi, kruvaziyer limanı sorununa köklü bir çözümdür.” dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu, Bayraklı’ya Kruvaziyer Limanı Projesi’ni Ankara’dan birlikte döndüğü İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile de paylaştığını, Demirtaş’ın basında çıkan bu yöndeki sözlerinin kamuoyuna yansıdığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nın Alsancak Limanı ile ilgili bir projesi olduğunu, limanın gelişmesi için de böyle bir projenin gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, İzmir’in gelişmesinin ise limanın gelişmesine bağlı olduğunu dile getirdi, “Bayraklı ile ilgili talebimizi Sayın Bakan’a da ilettik. Bu konuya sıcak bakıyorlar.” diye konuştu.
İZMİR DHA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
3
Görüntüleme
452
OttomaN TigeR
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
315
bydexer
Absolutem
Cevap
0
Görüntüleme
438
Absolutem
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
339
HeiLmasTer®


Üst Alt