Kış beslenmesinin püf noktaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kış beslenmesinin püf noktaları
Her mevsimin bir beslenme yöntemi var. Uzun kış geceleri ile gelen atıştırmalar, bize kilo olarak yansıyor. Uzmanlar, kış mevsiminde dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çekiyor. Kıbızlıktan korunmanın yöntemleri...
<div align="center"></div>
Sağlık Bakanlığı uzmanları, kışın gecelerin uzamasından dolayı televizyon karşısındaki atıştırmaların kilo artışına yol açtığı uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi uzmanları, kışın beslenmede dikkat edilecek hususlara ilişkin bir rapor hazırladı.

Uzmanlara göre, bu nedenle kış aylarında da diğer mevsimlerde olduğu gibi şeker ve yağ oranına dikkat edilmesi, kızartma ve kavurmadan kaçınılması, yemeklerde bitkisel sıvı yağların tercih edilmesi ve tatlıların çok sık tüketilmemesi gerekiyor.

Raporda, sonbahardan kışa geçişte değişen hava şartlarının etkisiyle oluşan hastalıklardan korunmada beslenmenin önemine işaret edildi.

Özellikle kışın hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte beslenme şeklinin de değiştiği hatırlatılan raporda, bu mevsimin özelliğine uygun beslenmeye dikkat edilmesi istendi.

Raporda, kış beslenmesi konusunda şu uyarılarda bulunuldu:

* Mevsim geçiş dönemlerinde ve kış aylarında sıklıkla görülen enfeksiyon hastalıklarından korunmada, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı sürdürülmeli, özellikle vitamin ve minerallerden zengin olan sebze ve meyveler tüketilmelidir.

* Vücut direncinin artırılmasında önem taşıyan C vitamini yönünden zengin limon, portakal, mandalina gibi turunçgiller başta olmak üzere, mevsim sebze ve meyvelerinin tüketilmesine özen gösterilmelidir.

* Dünya Sağlık Örgütü&#39;nün, günde en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi önerisi doğrultusunda, marul, havuç ve kırmızı lahana gibi kış sebzeleri ile hazırlanan salatalar öğünlerde yer almalıdır.

* Kış mevsiminde tüketimi artan yağlı ve şekerli besinlerden kaçınılmalıdır. (CNNTürk)

* Kış mevsiminde güneşten fazla yararlanılamaması nedeniyle kemik ve diş sağlığı için gerekli olan D vitamini ihtiyacının karşılanması için güneşli günlerde yürüyüşlere çıkılmalı ve bol bol balık tüketilmelidir.

* Kış mevsiminde fiziksel aktivitelerin azalması ve unlu gıda tüketiminin artmasına karşılık, posalı besinlerin tüketiminin azalması sindirim sistemi rahatsızlıklarına, özellikle de kabızlığa yol açmaktadır.

Kabızlıktan korunmak için, haftada en az iki kez kuru fasulye, nohut, mercimek gibi protein değeri ve posa içeriği yüksek kuru baklagillerin yanı sıra, sebze ve meyve tüketilmeli ve bol sıvı alınmalıdır.
 


curunan

curunan

Üye
teşekkürler
 
midnight

midnight

Üye
Bi de meyveyi sevsek güzel olacak da..
 
ibonline

ibonline

Üye
abi ellerine sağlık
teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt