Kıbrıs'ta Dereler Taştı,Yollar Kapandı..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kıbrıs'ta Dereler Taştı,Yollar Kapandı..



KKTC'de Meteoroloji Dairesi'nin tahminleri doğrultusunda bugün öğleden sonra bastıran sağanak yağışlar, bazı bölgelerde seller oluşmasına ve Kas deresinin taşmasına sebep oldu.

Derenin taşması sebebiyle Serdarlı-Ergenekon yolu trafiğe kapandı.

Özellikle Beşparmak ve Alevkayası üzerinde yağan şiddetli yağışların seller şeklinde düz alana inmesiyle ovalar sular altında kaldı, bazı köylerde ise vatandaşlar zor anlar yaşadı. Dereler içerisindeki çalılar, ağaç kalıntıları ve çöplerin taşkınların yaşanmasına sebep olduğu sanılıyor. Korkuteli köyünde oluşan "hortum" ise, ağıllarda hasara sebep oldu.

Geçitkale'de ise trafo bölgesi sular altında kaldı, dereler taşınca Taner Topçu'ya ait ağıl sular altında kaldı. Buradaki koyunlar ve köpekler vatandaşların da yardımlarıyla zor kurtarıldı. Boğaziçi köyünde dereler taştı, sular köprülerin üzerinden geçti.

Sınırüstü barajı da yağan yağmurlardan nasibini aldı.
YAĞIŞLAR YARIN DA DEVAM EDECEK

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay'ın verdiği bilgiye göre, KKTC, arife gününden itibaren alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemleri ile serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalmaya devam ediyor. Yarın da parçalı çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağmurlar beklendiğini belirten Fehmi Oktay, bayramın 3. günü olan salı gününün parçalı bulutlu, doğu kesimlerde bir ara sağanak yağmurlu olacağını belirtti. Oktay, Doğu'ya hareket edecek yağışlı hava kütlesinin salı günü yurdu terk edeceğini
açıkladı.

Fehmi Oktay, yağış anında 30 santigrat derece olan hava sıcaklığının yağışla birlikte 10 derece kadar düştüğünü ve 20 dereceye indiğini, yağıştan sonra ise tedricen yükselmeye başladığını da bildirdi.

İHA
 
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
Allah yardımcımız olsun ne deyim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
429
ANIL
mürteza16
Cevap
0
Görüntüleme
322
mürteza16


Üst Alt