hikmet366
Üye
Kayısı Reçeli
Malzemeler:
5 kilo kayısı
3,5 kilo şeker
1 çay kaşığı kadar limon tozu
Hazırlanışı:
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkaralım. İsterseniz kayısıları küçük küçük doğarayabilirsiniz de. Kayısıları temizledikten sonra reçelimizi kaynatacağımız tenecereye alalım. Üzerine şekeri boşaltıp bir kaç saat bekletelim. Böylece sulanacaktır. Beklettikten sonra tencereyi orta ateşli ocakta kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde köpükler oluşabilir. Oluşan köpükleri bir kevgir ya da kaşık yardımıyla üzerinden alalım. Yaklaşık 1,5 saat boyunca kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan 20 dakika evvel limon tozunu da ekleyip karıştıralım. Kuru bir kaşıkla kıvamına bakıp istediğiniz kıvama gelmişse yani akışkan olmayan bir kıvam almışsa ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz. Yeterince soğuduktan sonra kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatıp kaldırabiliriz. Afiyet olsun.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Malzemeler:
5 kilo kayısı
3,5 kilo şeker
1 çay kaşığı kadar limon tozu
Hazırlanışı:
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkaralım. İsterseniz kayısıları küçük küçük doğarayabilirsiniz de. Kayısıları temizledikten sonra reçelimizi kaynatacağımız tenecereye alalım. Üzerine şekeri boşaltıp bir kaç saat bekletelim. Böylece sulanacaktır. Beklettikten sonra tencereyi orta ateşli ocakta kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde köpükler oluşabilir. Oluşan köpükleri bir kevgir ya da kaşık yardımıyla üzerinden alalım. Yaklaşık 1,5 saat boyunca kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Ocaktan almadan 20 dakika evvel limon tozunu da ekleyip karıştıralım. Kuru bir kaşıkla kıvamına bakıp istediğiniz kıvama gelmişse yani akışkan olmayan bir kıvam almışsa ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz. Yeterince soğuduktan sonra kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatıp kaldırabiliriz. Afiyet olsun.