Katlanabilir iPhone geliştirmek için, Apple patent aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Katlanabilir iPhone geliştirmek için, Apple patent aldı
Akıllı telefon sektörünün en önemli üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, katlanabilir bir iPhone modeli geliştirmek adına kollarını sıvadı.


Akıllı telefon pazarındaki etkisini her geçen gün arttıran ve son dönemlerde geliştirdiği iPhone X modeliyle gündemde yer edinen Apple firması, çerçevesiz ekranların ardından gözünü katlanabilir telefonlara dikmiş gibi duruyor. Bu alanda da başarılı olmak isteyen şirket, bunun için bir patent başvurusunda bulundu.



Bu alanda başarılı olmak için acele etmeyen şirket, diğer firmalara nazaran bu patenti geç edinse de çok yakın olmasa bile yeni bir katlanabilir iPhone modelini müjdeledi. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından bugün Apple'ın aldığı “katlanabilir ekran” patenti yayınlanırken, firmanın LG Display ile ortak çalışmalar yapıldığı görülüyor. Patent detaylarına baktığımızda Apple'ın tıpkı bir kitap tasarımını ele aldığını gözlemlerken, MicroLED teknolojisinin kullanılacağını gözlemliyoruz.


Sıvı metal iskelet üzerine inşa edilen MicroLED ekran teknolojisi, yüksek esneklik seviyesinde dışarıdan gelen darbe ve düşmelere karşı da dayanıklılık sergilemiş olacak. Bu teknolojisinin çelik ya da titanyumdan daha sağlam olduğu belirtilirken, Apple'ın da bu teknolojiyle birlikte rakipleri ile arasında önemli farklılıklar sunacağı düşünülüyor.







Katlanabilir iPhone modelinin 2020 yılında tanıtılması beklenilirken, MicroLED teknolojili ekranın geliştirilmesini ise LG Display firması üstlenecek. Apple bu hamlesiyle birlikte hem Samsung'u devre dışı bırakacekken, hemde sıvı metal iskelet üzerinde başarılı olan bir firmayı tercih edecek. Telefon içerisinde tercih edilecek olan esnek devre katlarını ise LG Innotek‘den alınmasının planlandığı söyleniliyor.


Bakalım Apple firması geliştireceği bu yeni katlanabilir iPhone modeliyle birlikte, iPhone X modelinde olduğu gibi bir farkındalık yaratmayı başarabilecek mi?
Katlanabilir iPhone geliştirmek için, Apple patent aldı
 


Üst Alt