Kaspars Kambala Fenerbahçede

Sponsorlu Bağlantılar

seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
Kaspars Kambala Fenerbahçede
Nedim Karakaş, FBTV’de katıldığı canlı yayında Kaspars Kambala transferi ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı;

"Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize Basketbol Şubemize verdikleri destekden dolayı teşekkür ederiyoruz. Avrupa’nın önemli pivotlarından olan Kaspars Kambala, Türk basketbol severlerin yakından tanıdığı bir isim. İki buçuk ay süren bir transfer çalışması oldu. Bir hayli uğraş verdik. İspanyol takımları Kambala ile yakından ilgileniyordu. Türkiye’den de Ülkerspor bu sporcu ile yakından ilgileniyordu. Bu yüzden gerçekten yorucu bir transfer oldu. Uzun bir süreçti. Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin desteği ile bu transferi gerçekleştirdik. Böyle bir transferi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.

Kambala gerek Avrupa Kupaları’nda oynadığı müsabaklarla, gerek Türkiye’de oynadığı maçlarla Aydın hocamızın kafasında olan bir isimdi. Hucüm ve müdafaada çok etkili bir oyuncu. Hızlı ve mücadeleci bir oyun stili var. Fenerbahçe’ye çok katkısı olacağına inanıyoruz ve tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz."

Nedim Karakaş, Basketbol Şubemiz ile ilgili olarakta şu ifadeleri kullandı; "Biz sadece bugünün takımını değil, geleceğin takımını kurmak içinde mücadele ediyoruz. Anadolu’nun takımlarını araştıyoruz. Yıllardır altyapıya önem veren takımların başında geldik. Genç ve Yıldız takımlarımız geçen sezon başarılar elde etmiştir. Bu takımlarımızın geleceğe yönelik daha büyük başarıları için çalışıyoruz. Altyapıya kaliteli basketbolcuları transfer ediyoruz ve bu gençleri A takımımızda oynatmayı istiyoruz."

Nedim Karakaş, ayrıca Mahmut Uslu’ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Programa telefon bağlantısı ile katılan Antrenörümüz Aydın Örs ise şunları söyledi; "Önemli bir transfer. Çok kaliteli bir oyuncu. Böyle bir oyuncuyu bize kazandırdığı için önce Başkanımız ve Yönetim Kurulu’na sonra transferin gerçekleşmesi için önemli derece emeği geçen Nedim Karakaş’a teşekkür ediyoruz.

Böyle önemli bir ismi kadromuza katmakla gerek Türk, gerekse Avrupa Basketbol kamuoyunda, Fenerbahçe’nin adını daha iyi bir yere taşıdık. Böyle iyi oyuncular ile başarıyı yakalama yolunda iş biraz da bize kalıyor. Camiamıza hayırlı olsun."

Aydın Örs, daha sonra şunları sözlerine ekledi; "Kaspars Kambala, hücum özellikleri ağırlıklı bir oyuncu. Fizik olarak çok güçlü. Biz müdafaa kabiliyetini de kullanarak iki yönlü faydalanmaya çalışacağız. Basketbol sadece hücum oyunu değildir."

Aydın Örs’ten sonra canlı yayına telefon bağlantısı ile katılan Asbaşkanımız Mahmut Uslu’da şunları söyledi; "Kaspars Kambala çok önemli bir transfer. Sayın Başkanımız 2007 ile 2010 arasında önemli şampiyonluklar bekliyor. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüyoruz. Kambala ile iki senelik bir anlaşma imzalandı. İki sene içerisinde spor salonumuzu da tamamlandığı zaman Fenerbahçe Basketbolu çok iyi bir yerde olacak.

Aydın Örs yönetiminde basketbolda yeni yapılanmaya girdik. Dünya çapında oyuncuları kadromuza katıyoruz. Bizim asıl hedefimiz kendi yıldızlarımızı yetiştirmek. Altyapıya çok önem veriyoruz. Bizim hedeflerimiz büyük, bu yüzden önemli işler yapıyoruz. Daha organize bir şekilde çalışıp ilerliyoruz. Sadece bugünün takımını değil, geleceğin takımını da kurmak için çalışıyoruz. Spor salonumuzla, altyapıdan yetiştireceğimiz yıldız basketbolcularla ve takımımıza yapacağımız yıldız transferlerle geleceğin Fenerbahçesini kurmaya çalışıyoruz. Basketbolda Fenerbahçe’nin hedefleri çok büyüktür."

Kaspars Kambala Kimdir?

Basketbol kariyerine Letonya’da Forwardes Riga’da başlayan Kaspars Kambala, 1996 yılından itibaren ABD’de Wisconsin lise takımında oynamaya başladı. 1997-1998 sezonundan itibaren ise 4 yıl boyunca University of Las Vegas formasıyla NCAA’lerde mücadele etti.

NCAA’de oynarken Efes Pilsen’den aldığı teklifi değerlendiren Kambala Türkiye’de oynamaya başladı. Efes Pilsen’den sonra Real Madrid takımına transfer olan Kaspars Kambala, son olarak Rusya’nın UNICS KAZAN takımında forma giydi. Kambala, geçtiğimiz sezon FIBA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’ye karşı forma giymişti.

1978 Riga doğumlu olan Letonyalı pivot, 2.06 boyunda.




fenerbahce.org dan alınmıstr!
 


Quattro

Quattro

Üye
Hayırlısı olsun. İnşallah fenerbahçe bu sezon hakettiği yere gelecektir.
 

the_patriot

Üye
fenerinde büyük oynamaya başlaması beni de sevindirdi :)
 

useless84

Üye
ya bi erkek kardesim var bogucaktım az kalsın ya adam anelka ya adam mı dio gebertcektim tam salak galatasaraylı
 

the_patriot

Üye
Originally posted by useless84@Jul 15 2005, 02:00 AM
ya bi erkek kardesim var bogucaktım az kalsın ya adam anelka ya adam mı dio gebertcektim tam salak galatasaraylı
[post=110348]Quoted post[/post]​

kardeşinde objektif düşünebiliyormuş demekki, niye gebertmek istiyorsun ki


şaka şaka :ehe: :ehe:
 

useless84

Üye
bosversene abi ya ben oyle objektifi kırarım :P
 
SANCAR

SANCAR

Üye
Kambala iyi adamdır. Hayırlı uğurlu olsun
 

useless84

Üye
hayırlı ugurlu olsun tekrardan
 


Üst Alt