Kartal'ı Trabzon da durduramadı: 3-0

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kartal'ı Trabzon da durduramadı: 3-0
Turkcell Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında, BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi ve ev sahibi Beşiktaş mücadeleden 3-0'lık galibiyet ile ayrıldı. Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan goller, maçın 5. dakikasında Nobre, 45+2'de Delgado ve 79. dakikada Aydın'dan geldi. Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 58'e yükselterek kalan 8 haftaya lider girdi. Yıldız futbolcusu Gökdeniz'in takımdan ayrılmasının ardından ilk maçına çıkan Trabzonspor ise bu sonucun ardından 35 puanda kaldı.

SAĞLAM KADROYU BOZMADI
Beşiktaş, Trabzonspor karşısına geçen haftaki Gençlerbirliği maçının kadrosuyla çıktı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, geçen haftaki ilk 11'de değişiklik yapmazken, Bobo'yu yine yedek soyundurup forveti Nobre-Holosko ikilisinden oluşturdu. Siyah-beyazlılarda, son 2 lig maçında forma giyemeyen Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld, sakatlığı geçince 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Schildenfeld yedek soyunurken, Hakan, Ricardinho, Bobo, Aydın, Batuhan ve Mehmet Sedef de yedek kulübesinde yer aldı.
Trabzonspor'da ise sakatlığı bulunan Serkan Balcı, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Teknik direktör Ersun Yanal, Beşiktaş karşısında Serkan'ın yerine Ferhat'ı görevlendirdi.
MÜTHİŞ İKİLİ İŞ BAŞINDA...
İnönü Stadı'ndaki karşılaşmaya taraftarının desteğini alan Beşiktaş oldukça hızlı başladı. Siyah beyazlı ekibin, devre arasında Vestel Manisaspor'dan transfer ettiği ve gol yollarında Nobre ile oldukça iyi bir ikili oluşturan Holosko, ilk olarak 3. dakikada Nobre'den aldığı pasla Trabzonspor kalesini yokladı, hemen ardından da Nobre'ye golü attırdı. 5. dakikada pozisyonu yoktan var eden, Trabzonspor savunmasını aşarak ceza sahasının sağından ortasını yapan Holosko'nun ikramını partneri kırmadı ve Beşiktaş bu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra hızını kesmeyen Beşiktaş, oyunun ilk 15 dakikalık periyodunda Trabzonspor'u oldukça zorladı. Yarı sahasından çıkmakta zorluk çeken Karadeniz ekibi, Beşiktaş'ın tam saha pres uygulayan oyun düzenine teslim oldu. Beşiktaş, orta sahada kazanılan topları Delgado'nun beyin görevi üstlenmesiyle gol pozisyonuna çevirmek isterken, savunmasında da Gökhan Zan ve Baki'nin agresif oyunuyla Trabzonspor'un etkili oyuncuları Yattara ve Umut'u kontrol etti.
Gökdeniz'in bu kritik derbi öncesi takımdan ayrılması üzerine çok büyük güç kaybı yaşayan Trabzonspor cephesinde ise bu dakikaya kadar tablonun kötü olması nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal bir takım taktiksel değişikliklere gitti. Yattara'yı sağ kanattan alıp, forvete Umut Bulut'un yanına çeken Yanal, bu şekilde gol aradı. Yattara'nın hızlı ve dinamik futbolu, Trabzonspor'a bu bölgede olumlu yansıdı ve konuk ekip, Gineli oyuncuyla karşılaşmanın 26. ve 28. dakikalarında önemli gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiremedi.
DELGADO'DAN NEFİS FRİKİK...
İlk yarıda yarım saatlik dilimde sahada her ne kadar nefes kesen bir mücadele olsa da, son 15 dakikalık kısımda tempo oldukça düştü. İki takım da birbirinin üzerine gitmezken, son 5 dakikada herşey değişti. Ataklarını sıklaştıran Trabzonspor, Yattara'nın girişimleriyle Beşiktaş kalesinde gol aradı. 45. dakikada konuk ekip gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde seken topta kaleci Rüştü'nün hatası sonrası genç futbolcu Barış Memiş çok sert vurdu ancak Rüştü bu şutu kurtararak hatasını affettirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Beşiktaş farkı ikiye çıkaran golü buldu. Gelişen Beşiktaş atağında, Hüseyin'in müdahalesiyle yerde kalan Delgado, kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden kazanılan frikikte alkışlanacak bir vuruş yaptı ve golünü atarak Beşiktaş'ın soyunma odasına 2-0 önde gitmesini sağladı.
BEŞİKTAŞ KIRMIZI KARTLA BAŞLADI...
Maçın ilk yarısına golle başlayan Beşiktaş, ikinci yarıya da kırmızı kartla başladı. ilk yarıdan sarı kartı bulunan İbrahim Toraman, maçın 49. dakikasında Trabzon'un genç yıldızı Barış Memiş'e kontrolsüz girince, hakem Bülent Yıldırım tereddütsüz önce ikinci sarı kartı sonra da kırmızı kartı çıkardı. Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasından sonra, teknik direktör Ersun Yanal'ın emriyle rakibinin üzerine daha çok gitmeye başlayan Trabzonspor, siyah beyazlı takıma karşı pozisyonları yakaladı ancak Rüştü'yü aşamadı. Deneyimli kaleci, önce 55. dakikada Umut Bulut ile birebir kaldığı pozisyonda kalesini gole kapattı, ardından da Barış'ın ara pasında topla buluşan Yattara'nın vuruşunu başarıyla çıkardı.
BİR KIRMIZI KART DA TRABZONSPOR'A...
Karşılaşmada son yarım saatlik dilime girilirken, dakikalar 61'i gösterdiği sırada Trabzonspor'un genç yıldızı Barış Memiş yerde kaldı. Barış yere düşerken Delgado da Barış'a takılıp düştü. Bunun üzerine hakem Bülent Yıldırım, Barış Memiş'e ikinci sarı kartı gösterdi ve genç futbolcuyu oyundan attı. Bu pozisyonun üzerine Barış Memiş, uzun bir süre şaşkınlık geçirdi ve oyundan çıkamadı.
ARBEDE VE KART YAĞMURU!
Karşılaşmanın 68. dakikasında Beşiktaş'tan İbrahim Üzülmez ile Trabzonspor'un savunma oyuncusu Jabi, bir pozisyonda birbirlerine girdiler. İkilinin tartışmasına diğer futbolcular da katılınca sahada ufak çaplı bir arbede yaşandı. Bu pozisyonun sonucunda Trabzonspor'dan Jabi sarı kart gördü.Bu kart, karşılaşmada o dakikaya kadar gösterilen 8. sarı kart oldu.
AYDIN GİRDİ, SOL KANAT HAREKETLENDİ
Karşılaşmada son 20 dakikalık dilime girilirken Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, sol kanatta bu maçta bekleneni veremeyen Tello'yu oyundan çıkarıp, genç Aydın'ı oyuna aldı. Aydın'ın girişiyle sol kanadı daha da hareketlenen Beşiktaş, bu kulvardan Trabzon kalesinde pozisyon aramaya başladı. Karşılaşmanın 79. dakikasında sol kanattan topla buluşan Aydın, hızla ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaparak golünü attı.
NOBRE ÇIKTI BOBO GİRDİ
Golden sonra kalan son 10 dakikalık dilimde Ertuğrul Sağlam, bugün golünü atarak görevini yapan Nobre'yi oyundan aldı ve Bobo'yu sahaya sürdü. Bobo sahaya girer girmez Holosko'nun tıpkı ilk goldeki gibi taşıdığı topta gole çok yaklaştı ancak top filelerle buluşmadı. Kalan dakikalarda iki takımın da gol bulma çabaları sonuç vermedi ve mücadele Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, Nobre'nin pasında topu kontrol eden Holosko, ceza sahası sağ çaprazından vurdu. Kaleci Tolga, köşede topu rahatlıkla kontrol etti.
5. dakikada Erdinç'ten topu kapan Holosko, rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Holosko'nun sağ köşeden içeriye çevirdiği topa, kale önünde Nobre vurdu. Meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 1-0
9. dakikada Trabzonspor, sağ taraftan kazandığı köşe atışını Yattara ile kullandı. Yattara'nın ceza sahasına ortasında boş pozisyonda Umut kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Rüştü'de kaldı.
17. dakikada Nobre'nin kafayla aşırttığı topa ceza sahasında Çağdaş, Holosko'dan önce ayak koydu. Meşin yuvarlak, kornere çıktı.
18. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, ceza sahası dışından Serdar Özkan yerden vurdu. Kaleci Tolga, yatarak topu kontrol etti.
24. dakikada Nobre'nin pasında ceza sahasında topu kontrol eden Delgado, önünü boşalttıktan sonra yerden vurdu. Kaleci Tolga, iki hamlede topu kontrol etti.
27. dakikada sağ kanattan Ayman, ceza sahasına ortaladı. Boş pozisyonda Yattara'nın kafa vuruşunda kaleci Rüştü, topu kontrol etti.
33. dakikada ceza sahası dışından Delgado, çok sert vurdu. Kaleci Tolga, son anda uzanarak köşeden topu çıkardı.
44. dakikada Trabzonspor'un sol taraftan Yattara ile kullandığı köşe atışında, kaleci Rüştü'nün yumruğu kısa düştü. Ceza sahasında Hüseyin'den seken topu önünde bulan Barış, yerden sert vurdu. Kaleci Rüştü, son anda yatarak tehlikeyi önledi.
45+2'de ceza sahası dışından kazanılan serbest atışı Delgado kullandı. Delgado'nun direkt kaleye gönderdiği top, sol köşeden ağlarla buluştu. 2-0
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada maçın hakemi Bülent Yıldırım, Barış'a yaptığı faulün ardından İbrahim Toraman'a ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi. Beşiktaş, sahada 10 kişi kaldı.
55. dakikada sağ kanattan Ayman'ın ceza sahasına ortasında Mustafa Keçeli kafayı vurdu. Top, üstten auta çıktı.
56. dakikada Baki'den sıyrılan Umut, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası sol çaprazından Umut'un yerden plasesinde Rüştü, ayaklarıyla mutlak bir golü önledi.
57. dakikada Barış'ın pasında topu kontrol eden Yattara, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası sağ çaprazından Yattara'nın yerden vuruşunda Rüştü, ayaklarıyla mutlak bir golü önledi.
61. dakikada maçın hakemi Bülent Yıldırım, Delgado'ya yaptığı faulün ardından Barış'a ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi. Trabzonspor, sahada 10 kişi kaldı.
64. dakikada ceza sahasında Umut'un vuruşunda kaleci Rüştü, mutlak bir golü önledi.
79. dakikada Delgado'nun pasında topla ceza sahasına giren Aydın, kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Sol çaprazdan Aydın'ın yerden plasesinde meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 3-0
84. dakikada topla ceza sahasına giren Delgado'nun sağ çaprazdan orta şut karışımı vuruşunda kaleci Tolga'nın uzaklaştırmak istediği top, Nobre'nin önünde kaldı. Nobre'nin vuruşunda meşin yuvarlak, defanstan döndü.
86. dakikada rakibinden topu kurtaran Holosko, ceza sahasına girdi. Holosko'nun sağ köşeden içeriye çevirdiği topa, altı pastan Bobo vurdu. Kaleci Tolga'nın önlediği tekrar Bobo'ya çarparak auta çıktı.
90+2'de çalımlarla ceza sahasına giren Yattara, sağ çaprazdan sert vurdu. Defansa da çarpan topu, kaleci Rüştü kontrol etti.
STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali Tandoğan, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan (Schildenfeld dk. 88), İbrahim Toraman, Delgado, Tello (Aydın dk. 70), Holosko, Nobre (Bobo dk. 86)
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Mehmet Sedef, Ricardinho, Batuhan
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
TRABZONSPOR: Tolga, Tayfun, Erdinç (Jabi dk. 54), Çağdaş, Mustafa Keçeli, Ferhat, Hüseyin, Ayman (Ergin dk. 81), Barış, Yattara, Umut
YEDEKLER: Onur, Hasan Üçüncü, Adnan, Moawad, Tolga Seyhan
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GOLLER: Nobre (dk. 5), Delgado (dk. 45+2), Aydın (dk. 79)
KIRMIZI KARTLAR: İbrahim Toraman (dk. 48) (Beşiktaş), Barış (dk. 61) (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: İbrahim Üzülmez (Beşiktaş), Yattara, Erdinç, Ayman, Jabi (Trabzonspor)
 


The SpeciaLisT

The SpeciaLisT

Üye
trabzonsporu yenemeyeni dövüyorlar beşiktaşın üç veya beş tane atması birşey değiştirmez
skor normal şaşırtıcı değil şampiyonluğu kovalayan bir takımın bu maçı alması gayet doğal
 
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
aynen dostummm bizi trabzonda durduramadı
:oke::ehe
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Bu maçta verilen 2 kırmızı kartta gerçekten ayıptır ya.Tebrikler kartal
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
artık herkesin bidiği üzere
küçük büyük takım yoktur
tıpkı fenerin şampiyonluk macında denizli ile oynadıgı mac gibi
yada bjknin şamiyon olacakken fevzinin bacak arasından şampiyonlugu kaybettiği gibi
uzun sözün kıssası
her takım her takımı yenmeye musaiittir önemli olan yenilmemiktir
B J K
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
266
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
232
Eren Değerli
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
465
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
345
DiaBLoS


Üst Alt