Karides Çorbası ( Malzemeler / Hazırlanışı )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Karides Çorbası ( Malzemeler / Hazırlanışı )
Protein,mineral ve vitamin açısından zengin karidesle;öğle ve akşam yemeklerinizi sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.
Malzemeler
250 gram karides
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı erişte
2 adet havuç
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
5 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı
Temizlenmiş karidesleri orta boy bir tencereye alıp üzüm sirkesini ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edin.
10 dakika haşlayıp süzün.
Havuçların kabuklarını soyup kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
Çorba tenceresine 5 su bardağı suyu alıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya doğranmış havuçları ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Erişte ve karidesi çorba tenceresine ilave edip erişteler yumuşayıncaya kadar haşlamaya devam edin.
Ayrı bir kâsede; un, limon suyu ve yumurta sarısını iyice karıştırın.
Çorba tenceresinden 1 kepçe sıcak su alıp yumurtalı karışıma ekleyin.
Karışımı çorba tenceresine ilave edip iyice karıştırın.
Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indirin.
Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
474
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
352
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
321
Baydırman
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
371
PALA.


Üst Alt