Kanadoğlu: Eğer belge sahteyse...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Kanadoğlu: Eğer belge sahteyse...
'KİRLİ TEZGAH' İÇİN BAKIN NELER SÖYLEDİ?​


Kanadoğlu: Eğer belge sahteyse...
Sabih Kanadoğlu, 'Eğer yayımlanan belge sahteyse, TSK için komplo hazırlanmışsa, bu bir hesaplaşma haline gelmiştir' dedi.

Ayvalık Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ''Demokrasi'' konulu söyleşiye katılan Kanadoğlu, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB), Türkiye'nin gündemini kendi çıkarları doğrultusunda değiştirme isteği bulunduğunu ileri sürdü.

''Laik devlet''in güvencesi olarak, TSK ve yargıyı gösteren Sabih Kanadoğlu, dünyanın hiçbir ülkesinde kendi ordusunu yıpratmak ve onun yıkılmasından sonra arzu ettikleri rejimin gerçekleşeceğini düşünen kişilerin bulunmadığını savundu.

Kanadoğlu, bir kesimin, Türkiye'nin güvencesi olan TSK'yı ''darbe meraklısı'' olarak gösterip, başkaları için ortadan kaldırma çabası içinde olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

''Cuma günü Taraf Gazetesi'nde bir belge yayımlandı. Belgenin gerçekliği henüz tespit edilmeden, TSK için söylenmeyen kalmadı. Bunu soruşturan askeri yargıya güvensizlik ifade edildi. TSK, aslında güven duyulmayan, her türlü hileyi yapabilecek bir kurum olarak gösterildi. Bunların hukuk devletiyle ilişkisi yok.''

Belgenin gerçek mi? sahte mi? olduğunun belirlenmesi için sabredilmesi gerekiğini ifade eden Kanadoğlu, şöyle konuştu:

''TSK'nın, kendi bünyesi içinde bir partinin ya da cemaatin ortadan kaldırılması için bizzat plan hazırladığı, akla ziyan bir düşüncedir. TSK bir belge hazırlatacak, bu bir avukatın bilgisayarında yer alacak, inanmak kolay değil. Eğer yayımlanan belge sahteyse, TSK için komplo hazırlanmışsa, bu bir hesaplaşma haline gelmiştir. Bu sorunlar çözülmeden, demokrasi adına konuşacak bir şey yoktur.''

Kanadoğlu, siyasete atılıp atılmayacağı yönündeki bir soruya ise herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını belirterek, ''Olmayı da düşünmüyorum. 71 yaşında siyasete atılmış bir Kanadoğlu... Öyle bir niyetim yok. (Vakit çok geç) diye güzel bir şarkı var'' yanıtını verdi.

AA

17.Haziran.2009 19:18:08
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt