Kan kaybediyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Kan kaybediyoruz
Kan kaybediyoruz


Türk futbolu geriye gidiyor. Milli Takımımız, grubunda birincilik şansını kaybetti, ikincilik için mücadele ediyor. Trabzonspor, Avrupa’ya adım attığı ilk turda elendi, Beşiktaş ve G.Saray sıradan takımlara yenildi, F.Bahçe ise iyi oynadığı maçı kaybetti.

TÜRK futbolu, uluslararası arenada 2005-2006 sezonuna pek de iyi başlamadı. A ve Ümit Milliler ile kulüp takımları, uluslararası maçlarda aldıkları sonuçlarla düş kırıklığı yaratıyor. 2002 yılında A Milli Takım’ın 17. Dünya Kupası finallerinde üçüncülüğü elde etmesiyle zirve yapan Türk futbolu, son dönemde ‘kan kaybediyor’.

A Milli Futbol Takımı, üçüncülük apoletiyle başladığı 18. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde grupta henüz istediği başarıya ulaşamadı. Ukrayna’nın grup birincisi olarak finallere gitmeye hak kazandığı grupta 2. sırada yer alan milliler, bu sırayı koruyarak, baraj maçları oynama hakkını kazanmak için mücadele ediyor. Ümit Milli Takım ise, grupta 3. sırada yer alırken, 15. Avrupa Şampiyonası elemelerinde ilk 2’ye girme umutlarını mucizelere bıraktı.

Kulüpler bazında 2005-06 sezonunda Avrupa kupaları macerası Trabzonspor’un şok elenişiyle başladı.

İlk şok Trabzonspor’dan

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi’nin Anorthosis takımıyla eşleşen bordo mavililer, favori gösterildiği eşleşmede deplasmandaki ilk maçı 3-1 yitirdi, kendi evindeki 1-0’lık galibiyet turu geçmeye yetmedi.

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk takımı olan Galatasaray, bir sezon aradan sonra boy gösterdiği Avrupa arenasında, Tromsö yenilgisiyle kötü bir başlangıç yaptı. Sarı kırmızılılar, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında, Norveç Ligi’nde kötü günler geçiren Tromsö’ya 1-0 yenildi.

Belalı Malmö

UEFA Kupası’ndaki diğer Türk takımı Beşiktaş ise Liechtenstein’ın Vaduz takımını eleyerek yükseldiği 1. turda, ‘belalısı’ Malmö’ye kendi evinde 1-0 yenilerek, taraftarlarını şok etti. Şampiyonlar Ligi’ndeki F.Bahçe ise 1. tur grup maçlarına Milan yenilgisiyle başladı. İtalyan rakibi karşısında rakip sahada iyi mücadele eden sarı lacivertli takım, 87. dakikasına 1-1 berabere girdiği maçı 3-1 yitirerek, grup mücadelesine puansız girdi.

Kulüp takımlarımızın Avrupa kupalarında aldığı başarısız sonuçlar, ülke puanına büyük darbe vurdu.

GÜNÜN SORUSUNA YORUMCULARIMIZDAN 2 YANIT

Ercan SAATÇİ

CEPTEN YİYORUZ

İSTATİSTİKSEL olarak Türk futbolunun geriye gittiği gerçek. Bu, gerek kulüpler, gerekse milli takımlar sıralamasında böyle. Millilerin dünya 3’üncüsü olmasından sonra bunun yaşanmasının birinci sebebi; psikolojik. İkincisi; Milli Takımımız ile kulüp takımları arasında doğru bir sinerjinin henüz yaratılamamış olması. Üçüncüsü ise; federasyonun yönetim zaafiyeti içinde bulunması. İstatistiklere bakınca cepten yemeyi sevdiğimizi görüyoruz. Türk takımları bir başarı kazandığı zaman, bunun ilelebet süreceğini zannediyor. Ama, her şey hızla değişiyor. Çağa ayak uydurmak için sürekli çalışmak zorundasınız. Ben, her şeye rağmen F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş adına her şeyin bitmediğine inanıyorum.

Korkut GÖZE

KORKMA BE KARDEŞiM

BEŞİKTAŞ, değerlerini yitirmiş Malmö karşısında eli ayağı titreyerek oynuyor. Stres yüklü. F.Bahçe, iyi oynadığı Milano’da sonunu getiremiyor. Bir savunma paniği canım puanı alıp götürüyor. G.Saray, Norveç’in köy takımını evirip çevirip yenmeliydi. Berbat zemin, sulu kar anlamam... Rakip, halı sahada mı oynadı... Yine eskilere mi dönüyoruz? Yarım yüzyılda yakaladığımız özgüven gibi bir değeri yitirmeye mi başladık? Lütfen biraz yürekli olalım. Titrek adımlarla değil, sağlam basarak koşalım. Böyle davrandığımız günlerde G.Saray UEFA Kupası’nı kaldırdı. Milliler dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıktı. Eskiye dönmenin anlamı ne...

abuvice :(
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İnşallah bu kabus biran önce biter.. ;)
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
inşallah dostum inşallah biter nedir bu ne milli takım başarımız ne klüp başarımız yaw gs liyim ama fb ve bjk yenildiğinde ne kadar üzüldüm anlatamam hele fb ye daha çok üzüldüm son dakkada gol yiyince kahroldum ama futbol da herşey var ben üç takımımızında başaılı olacağına inanıyorum ama milli takımı sorarsanız biraz teditginim ve 2006 ya gidemeyeceğiz galiba :wacko:
 
ozkanak

ozkanak

Üye
bizim gibi takımın bu hallere düşmesi nekadarda üzücü
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Originally posted by ozkanak@Sep 17 2005, 10:09 AM
bizim gibi takımın bu hallere düşmesi nekadarda üzücü
[post=167839]Quoted post[/post]​
:supriz: :supriz: :cray: :cray: :cray: :alsana:
 
SANCAR

SANCAR

Üye
avrupa sıralamasında 29.yuz
bu arada;
kıbrıs rum kesimi 7
slovakya 13
finlandiya 16
bulgaristan 20
slovenya 25
moldova 26
makedonya 27
bosna-hersek 28

:( :( :(
 
мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
gecmisteki basarıları bidaha istiyoruzzzzzzzzzzzz
insallah tum takımlar biran once toparlanır
ulke puanımız dahada dusmez
 

_BaTuHaN_

Üye
Önümüzdeki maçlara bakıcaz :box:
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
3. büyük takımın da avrupada mağlubiyet alması tesadüf diil tabitki.. Bi düşüş aşikar...
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
4 büyük takım desek ...
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by ozkanak@Sep 17 2005, 10:09 AM
bizim gibi takımın bu hallere düşmesi nekadarda üzücü
[post=167839]Quoted post[/post]​
baBA aynı üniversitede okuyoruz.. :D bende KTU lüyüm.. :D
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Böyle durumlara birdaha düşmemek dileğiyle.. :(
 
Caine

Caine

Üye
yaw cidden çoook kötüyüz yaa trabzon elendi fb,gs,bjk yenildi milli takım desen belli değil :(
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
Valla bencede takımlarımız..Galibiyt almalılar...fenerde 2.ci tura çıkmalı olmadı 3.olmalı
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
benim düşüncem fener grupta 3. olur uefa ya gider gs ve bjk ninde turu geçeceğine inanıyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt