kamuoyuna duyuru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MiCoX

Üye
    Konu Sahibi
kamuoyuna duyuru
Beşiktaş Kulübü, PFDK'nın saha kapatma kararı vermesi üzerine ‘kamuoyuna duyuru’ başlıklı çok sert bir deklarasyon yayınladı

Bazı kesimlerin önlerini kesmek için çirkin tezgah ve karanlık oyunlar içine girdiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: ‘Bizim bugüne kadar gösterdiğimiz olgun tutumu anlamayanların, artık içinde bulundukları çamurda boğulma zamanı gelmiştir’

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, Diyarbakırspor maçında çıkan olaylar nedeniyle verdiği bir maçlık saha kapatma cezası, Beşiktaş camiasını ayaklandırdı. Camianın her kesiminden yükselen isyan seline yönetim de katıldı. Dün resmi internet sitesinden yayınlanan zehir zemberek ifadelerin yer aldığı deklarasyon, spor gündemine bomba gibi düştü. İşte çok ağır ifadelerin ve suçlamaların yer aldığı deklarasyonun tam metni:

“Son yıllarda tüm spor kamuoyunun yakından şahit olduğu gibi, 100 yılını geride bırakan, Türk sporunun gözbebeği Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile sporun er meydanı olan sahalarda baş edemeyenler ve boyunları bükük olanlar, yanlarına talimat verdikleri yandaşlarını da alarak Beşiktaş’ın önünü kesmek için spor dışı, son derece çirkin tezgah ve karanlık oyunlar içine girmişlerdir. Geleneksel Beşiktaşlılık spor anlayışı, basireti, sağduyusu ile Türk spor kamuoyunun gözüönündeki bu tezgahlara karşı, sporumuzu daha fazla kirliliğe bulaştırmamak adına bugüne kadar itidalli davrandık. Ancak bizim bu olgun tutumumuzu ve sportmenliğimizi algılayamayanlar veya algılamak istemeyenlerin artık içinde bulundukları çamurda boğulma zamanları gelmiştir. Olaylar, gidişatın belli noktalara geldiğini göstermektedir.”

‘Tetikçilik bile mertçe olmalı’
“Diyarbakırspor ile oynadığımız lig maçı tüm sporseverlerin TV’lerden izlediği gibi, sportmence oynanmış ve 90 dakika en ufak bir olay olmamıştır. Ancak maç sonundaki olaylar bahane edilerek Disiplin Kurulunca, kulübümüze hukuka aykırı ve kasıtlı olarak saha kapatma cezası verilmiştir.
Böyle bir olay sonucunda bu şekilde bir cezanın uygun görülmesi gerçekçiliğin ötesinde acizliktir. Talimatla tetikçilik yapılacaksa, bir nebze olsun mertlik içinde yapılmalıdır.”

İşte yanıt bekleyen sorular
“Şimdi soruyoruz;
1 - Disiplin Kurulu Başkanı ve onay veren üyeleri olarak; bu kararı görev şuuru ve hür iradeniz ile mi, yoksa birilerinin talimatı ile mi verdiniz?
2 - Milli futbolcumuz Okan Buruk’a verilen 3 maçlık cezanın yanında ayrıca 5 milyar TL cezayı, yönetim kurulumuz tarafından Milli Takım’daki futbolcularımıza performans primi ve teşvik maksadı ile verilen prime karşılık mı, yoksa Danimarka ve Ukrayna’ya karşı milli maçlarda golleri atıp galibiyet yaşattıkları, Türk milletine ve sporuna hizmet ettikleri için mi verdiniz?
3 - Federasyon olarak, göreve geldiğinizden bu yana devamlı Beşiktaş’ın aleyhine çalışan kurullarınıza ve kurulların yanlı hareket eden ve tetikçilik yapan talimatlı bazı üyelerine hala seyirci mi kalacaksınız?
‘Hakkımızı söke söke alacağız’
4 - Sahalarda ve sporun kuralları çerçevesinde Beşiktaşımız ile sportif manada başedemeyenler ne kadar önümüzü kesmeye çalışsalar da Beşiktaşımız ve Beşiktaş’ın onurlu futbolcuları sahada gereken cevabı verecekler, şampiyonlukları söke söke alacaklardır ve yine her zaman olduğu gibi ulusal maçlarda da sahaya çıkıp milletçe yüzümüzü güldüreceklerdir. Biz engin sağduyu sahibi camiamız ile vakur bir şekilde yolumuza devam edeceğiz ve coşkulu taraftarımızla şampiyonluklar yaşayacağız. Buna hiç kimse, hangi mevki ve makamda olursa olsun mani olamayacaktır. Yönetim kurulumuz, camiamızdan aldığı güçle bütün bu düzenin içinde olanlarla sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir.”
 


Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
valla bos islerle ugrasıyolar..
 

glegend89

Üye
şu bi gerçek:
gs liler "hakem" ve "federasyon" lafını duyunca gülerler
fb liler tepki vermezler
bjk liler çıldırırlar
inanmıyorsanız deneyin
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
abi walla doru biz gs liler hakeme ne para yedirrik ne zarar görrüz bu böyle iline :haha: :haha: ;)
 
Caine

Caine

Üye
saha kapatma cezası paraya cevrildi :DD yani derbi inönüde oynananacak müjde bjkliler :DD
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt