"Kalan sağlar bizimdir"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
    Konu Sahibi
"Kalan sağlar bizimdir"
Terim: Kalan sağlar bizimdir

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2006 Dünya Kupası Elemeleri’nde Danimarka ve Ukrayna ile yapacakları maçlar öncesi kadroda birçok sakat oyuncunun bulunduğunu belirterek, "Maalesef istemediğimiz, beklemediğimiz sakatlıklar oldu. Ama kalan sağlar bizimdir" dedi.

Terim, Futbol Federasyonu’nun Beylerbeyi’ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, aday kadroya 26 futbolcu çağırdıklarını belirterek, "Şu anda o bile az görünüyor. Rüştü, Tuncay, Servet, Nihat, Ömer ve Necati maalesef buruda bulunamayacak şekilde sakatlar. Bunlara dün Gökhan Zan ve Emre eklendi. Artı Tolga ve Serhat’ın durumu bugün veya yarın belli olacak. Bunların haricinde bir iki gün içerisinde iyileşebilecek arkadaşlar var. Ergün’ün sakatlığı sorun olmaz. Kalan sağlar bizimdir " diye konuştu.

Beşiktaşlı İbrahim Toraman’ın dün Diyarbakırspor maçından sonra kafasına demir düşmesini de eleştiren Fatih Terim, "İbrahim Toraman’ın dün akşam soyunma odasında kafasına demir düşmüş. Bu ancak bizim ülkemizde olur. Bunları hesap edemezsiniz. Ayrıca iki milli takım oyuncusu çarpıştı, Gökhan’ın burnu kırıldı" dedi.

"ALPAY VE FATİH AKYEL’İN ANTRENMANLARINI DAHİ İZLEDİK"

Fatih Terim, Alpay ve Fatih Akyel’in yeniden milli takıma alınmasıyla ilgili bazı eleştirilerin olduğunun belirtilmesi üzerine şunları söyledi:
"Bizim izlemediğimiz hiçbir maç yok. Fatih ve Alpay’ın antrenmanları da dahil. Herhangi bir oyuncuyu durumunu incelemeden almış değiliz. Bu iki oyuncudan biri 90’a yakın milli, diğeri de Fatih 28 yaşında. Bu arkadaşlar dünya üçüncülüğünde bulunmuşlar ve şu anda enternasyonel seviyede yarışıyorlar. Biri Yunanistan, diğeri Almanya’da oynuyor. Önümüzde 3 maç var. Uzun vadede burada olsak 2008 ve 2010 için sorun olmaz. Oyuna değil, skora oynayacağız. Herkesin beklentisi Almanya’ya gitmek. Biz de kimden daha fazla faydalanmak istiyorsak onu çağırız. Milli takım, hak eden herkese açık."

"KALECİLERİMİZE GÜVENİYORUZ"

Fatih Terim, Rüştü’nün yokluğunda kadrodaki genç kalecilere sonsuz güvenleri olduğunu kaydetti.
Volkan’ın hem bugün hem de gelecekte çok önemli bir kaleci olacağını vurgulayan Terim, "Çok önemli işler yapacak. Özden hep kadroda bulunmuş, Orkun ise genç milli takılarda sayısız defa oynamış.
Şu anda ligde oynayan kaleciler. Kendileri takip edilmiştir. Rüştü omzundan sakat. Yapacak fazla bir şey yok. Volkan, Özden ve Orkun’a sonsuz güveniyoruz. Bazı noktalarda bir takım sakatlıklar bazı önemli oyuncuların ortaya çıkmasını sağlar. Bu da inşallah onlardan bir tanesi olur" şeklinde konuştu.

"7 PUANIN BİZİ GÖTÜRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Fatih Terim, Danimarka’nın kendilerini yenmesi halinde Yunanistan’dan daha iddialı olacağını düşündüğünü belirterek, "Danimarka ve Ukrayna maçını kazanırsak sorun yok. Ama 7 puanın da bizi 2006’ya götüreceğini düşünüyoruz. Bu kazanamamamız halinde Danimarka ile berabere kalmamız demek. Ama amacımız 3 maçı kazanıp, play-off’lara kalmak" dedi.

Terim, Danimarka maçında olumsuz bir sonuç alınması halinde neler olabileceğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:
"Bu ekip disiplinli, ciddi ve uzun bir çalışma ortamı için burada. Sadece 3 maça gelmedi. Ama önemini kavradığımız için o 3 maçı lehimize çevirip Play-off’a kalmak istiyoruz. Aksi taktirde de planlarımız programlarımız devam edecek.
O sakat bu sakat fazla negatif bakmayalım. Futbolda bunlar olur.
Biraz fazla oldu, önemli oyuncular yok, doğrudur. Ama hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayalım. Yaşadığımız an Danimarka’yı yenmek istiyoruz. O zaman bu amacımıza yönelelim. Daima pozitif olarak devam edelim. Kadrodaki diğer arkadaşlarımız bunu başarabilecek kapasitededir.

Samimi olarak söylüyorum, bu maçı kazanma yüzdemizde hiç değişiklik yok. Hiçbir zaman hayatımda yüzde vermedim. Ama inançlı ve kendine olan güveni tam bir teknik heyet görüyorsunuz. Suratımızda ufak bir üzüntü varsa oyuncularımızın sıhhatlerinin bozulmasından dolayı. Gökhan aradı, illa gelmek istiyormuş. ’İlk defa milli takıma seçildim ziyaret edebilir miyim’ demiş. İddiadan uzaklaşması halinde cevabı verecek olan yine biziz. Hiçbir kaygımız yok. Keşke bütün oyuncular hazır olsaydı da biz de seçmekte zorlansaydık. Aslan gibi oynayacağız, bakalım iki yumurtadan hangisi kırılacak. Bu eksikler bizi daha da hırslandırıyor. İnşallah bazı oyuncular sakatlıkların çokluğunda fırsatı kullanırlar ve Türk futbolu oyuncu kazanır. Pozitif ne çıkarabilir ona bakıyoruz. Karamsar tablo çizebilirdik, kimse itiraz etmezdi, ama bu bizim ortaya sürdüğümüz sebep olmaz. Hep bir 11 var. Bu 11 çıkar kendine yakışanı, formasını yakışanı oynar. Sonuç ne olursa olsun çıkar cevap veririz, hesap veririz neyse. Karşımızdaki takımın ciddiyetini biliyoruz. Zekiyiz, yürekliyiz ve tecrübeliyiz. Bu gibi zamanlarda neler yaptığımız ortadadır. Bunu tekrarlamak niyetindeyiz.
 


DefectoR

Fatih hoca her zamanki gibi ukala tavrını koymuş ortaya, şunu üzülerek söyleyecem, Milli takımımız hiç bişi yapamıcak ve bu adam artık hangi yüzle burda durur bilemem...
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
almanya biraz bize hayal gibi!
ama sole olablr!
hasan soldan nihat sagdan orta actı mı?
umit de kafa wurdu mu topp filelerde!
bi kardesmz demişti de ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt