Kadınların Adetini Durduran Ilaç

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kadınların Adetini Durduran Ilaç
Amerikan ilaç firması Wyeth, kadınların korkulu rüyası olarak bilinen adet günlerini durduran bir ilaç geliştirdi. "Anya" adı verilen hap, kadınların hayatında bir devrim niteliğinde.
25 Aralık 2005 07:56
<div align="center"></div>
365 gün alınan ve regli durduran doğum kontrol hapı

İngiliz Daily Mail gazetesi dünkü sayısında, Amerikan ilaç firması Wyeth&#8217;in 365 gün alınabilen ve kadının regl dönemlerini durdurduğunu ileri sürdüğü yeni hapına geniş yer verdi.

"Anya" adlı yeni hapın kadınların hayat tarzlarında devrim niteliğinde bir değişimi vaat ettiğini yazan Daily Mail Gazetesi&#8217;ne göre, dünyanın en büyük ilaç firmalarından olan "Wyeth"in ürettiği yeni hapın piyasadaki diğer doğum kontrol ilaçlarından en büyük farkı, yılın 365 günü alınabilmesi ve böylelikle kadınları aylık periyotlarından kurtarması.

Diğer doğum kontrol hapları, 21 gün boyunca her gün alınıyor, kesildikten sonra kadınlar olması gerekenden daha az yoğun regl olmaya devam ediyorlar. "Anya" isimli yeni doğum kontrol hapı ise üretici firmanın yaptığı açıklamaya göre, her gün alınabilecek şekilde tasarlandığından, hem periodun gelmesini engelliyor, hem de bu dönemde kadınların ruh hallerindeki iniş ve çıkışları en aza indiyor.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL PİYASADA

Önümüzdeki yıl Amerika&#8217;da piyasaya çıkacak olan yeni doğum kontrol hapı üzerine yapılan araştırmalara göre, hapı yedi ay boyunca almaya devam eden kadınların yüzde 71&#8217;inde regl görülmedi. Piyasada olan diğer doğum kontrol haplarının neden her gün alınamadığına dair tıbbi bir nedenin varolmadığını yazan gazete, ancak bazı uzmanların, bu tür hapların aralıksız alınması halinde kan pıhtılaşması veya göğüs kanseri riskini artırabileceği yorumlarına yer verdi.

Kadında her ay rahim duvarı hamilelik için hazırlanıyor, ancak yumurta döllenmediğinde kanama yoluyla dışarı atılıyor. Doğum kontrol hapları yumurtlamayı durduğu için rahim duvarında benzer bir oluşum yaşanmıyor, ancak 21&#8217;inci günden sonra hap alınmadığında hormonal değişiklikten ötürü kanama oluyor.
 


barabelli

barabelli

Üye
saol habercı senın haberlerını eksıksız okuyorum ve sana tesekkur edıyorum
 

yitik savaşçı

Üye
Doğum kontrolü için haptan başka yöntemler de var... Mümkün olduğunca az ilaç tüketmenin yararlı olduğunu düşünüyorum. Gerekmedikçe ilaç kullanmamak gerek.
 


Üst Alt