Kabak Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Kabak Reçeli
Malzemeler
15kg kabak
15kg şeker
250gr sönmemiş kireç
15adet limon

Hazırlanışı
Büyük bir kaba kireci koyun üzerine de 8bardak su döküp önce karıştırın sonra durulmasını bekleyin.
Kabakları dört parmak uzunluğunda iki parmak genişlinde dilimleyip kabuklarını soyun.
Kireçli su durulunca bulandırmadan başka bir kap içine süzün.
Buraya kabakları aktarıp 4saat bekletin; zamanı dolunca da suyunu süzün.
Temizlemek için 1-2 su dökerek yıkayın ve tencere içine alın.
Üzerine su doldurup kapağını kapatarak orta ateşte hafif kaynatın.
Kabaklar biraz yumuşayınca şekeri ilave edin.
Ara ara karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın.
Kıvamı gelince limon suyunu ekleyin ve 5dk daha kaynatın.
Üzerinde biriken köpüğünü ayırırsınız.
Ardından kavanozlara pay edin ve soğuduğunda kapaklarını kapatırsınız
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SpyChef
Cevap
1
Görüntüleme
661
Marco Laren
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
803
Marco Laren
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
742
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
712
x-scarface


Üst Alt