Jüpiter'den 15 kat büyük gezegeni yuttu!

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
    Konu Sahibi
Jüpiter'den 15 kat büyük gezegeni yuttu!
Dünya'dan 47 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir galakside bulunan kara deliğin, Jüpiter'den 15 kat büyük bir gezegeni yuttuğu gözlemlendi.İsviçre'deki Cenevre Üniversitesi'nden uzaybilimciler, 47 milyon ışık yılı uzaklıktaki NGC 4845 isimli galakside bir kara deliğin, bir gezegeni yutmasına şahit olduklarını açıkladı.Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) uydusu INTEGRAL aracılığıyla ve Amerikan Uzay Üssü NASA'nın yardımlarıyla gözlemlenebilen bu olağanüstü olayda, Güneş'ten yaklaşık 300 bin kat daha büyük olan bu kara deliğin, "süper Jüpiter" kategorisine dahil ettiği bir dev gezegeni yuttuğu belirtildi.
Uzaybilimciler, en son 30 yıl önce hareketliliğin yaşandığı kara deliğin "uykusundan uyanarak" gezegeni yuttuğunu söylüyor. Cenevre gözlem evinden bilim adamı Roland Walter, kara deliğin gezegeni "yutma" sürecinin üç aylık bir zaman dilimine yayıldığını belirterek, "İlk kez bir kara deliğin böylesine bir dev gezegeni yutma aşamalarının tümünü gözlemleyebildik" dedi.
20-30 YILDIR SAKİNDİ
Bu heyecan vereci gelişmeyle ilgili "Astronomi ve Astrofizik" isimli dergiye makale yazan Polonyalı uzaybilimci Marek Nikolajuk, "20- 30 yıldır sakin duran bir galakside böylesine umulmadık bir hareketlenme"nin bilim camiasını şaşırttığını belirtti. Nikolajuk, bizim galaksimiz Samanyolu'nda da benzer bir kara delik olayının gerçekleşme olasılığının olduğunu söyledi.
 


hikmet366

hikmet366

Üye
Yutan Şeyler Nereye Gidiyor Acaba :hmmm
 
gss_adnan

gss_adnan

Üye
Kaybolan dünyaya :D
 
ismailozcn

ismailozcn

Üye
başka bir boyuta olabilir.
 
federico2424

federico2424

Üye
teşekkürler.
 


Üst Alt