Haber Judy' Yaklaşık 35.5 Milyon Android Telefona Bulaştı

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Judy' Yaklaşık 35.5 Milyon Android Telefona Bulaştı


36.5 milyon Android cihaz kullanıcısı, "Judy" adlı bir kötücül yazılımın pençesinde kıvranıyor. Raporlara göre, birçok uygulamada bu kod parçasına rastlanabiliyor, ancak bunlardan bir tanesi Play Store'da yaklaşık bir seneden beri bulunuyor.

Kuluçkada yatan bu malware, bir süredir Android mağazasında uyuyor olsa da sonunda keşfedildi ve 36 milyondan fazla telefonu etkiledi.

Bir güvenlik firması olan Checkpoint'in raporuna göre, "Judy" kötücül yazılımı cihazlara moda ve yemek oyunlarını kullanarak saldırıyor. Kötü amaçlı yazılım kolayca fark edilmiyor, çünkü malware yüklü, uygulamalar kurulumdan sonra tüm yapacağı eylemleri bir Google sunucusu kullanarak geçekleştirebiliyorlar. Yani kullanıcılar hiçbir şekilde bir tehdit algılamıyorlar. Yazılım yüklendikten sonra rastgele Google reklamları seçerek, bunları gelir elde edebilmek maksadıyla otomatik olarak çalıştırıyor. Güvenlik şirketi Checkpoint, "Judy" nin analizinde, yazılımın başka hiçbir kötücül yazılımı telefonlara bulaştırmadığını ve tamamen kendi hedefine odaklandığını söylüyorlar.

Google Play, Koreli bir geliştirici olan ve bu kötücül yazılımı barındıran Enistudio tarafından yayınlanan uygulamaların çoğunu arşivlerinden kaldırdı. Ancak raporlara göre, bu kötü amaçlı yazılım farklı geliştiriciler tarafından yayınlanan birkaç başka uygulamada da saptanmış. Uygulama yaklaşık 36.5 milyondan fazla Android cihaza bulaşmış olmasına rağmen, şimdiye kadar virüs bulaşmış cihazlarda herhangi bir verinin ele geçirildiğine dair bir kanıt bulunamadı.


 
Son düzenleme:


Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
Bir süredir google play magzasına girmiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
v30xy

v30xy

Üye
ÖNCE 35.5 MİLYON SONRA 3 MİLYON CİVARI SONRA 36.5 MİLYON CİVARI :kotu:
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
v30xy

v30xy

Üye
O Yüzden Google Play E Güvenlik Sistemi Gelmiş Olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt