John Bonham'ı Anıyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
John Bonham'ı Anıyoruz
Bugün 25.09.2012... Çoğunuz için belki bir şey çağrıştırmaz. Fakat rock'n roll dinleyicileri bilir bonzoyu. Onu kaybedişimizin bugün 32. yıl dönümü. :( İsterseniz John bonham'ı kısaca tanıyalım.

31 Mart 1947’de Birmingham’da dünyaya gelen John Henry Bonham, bir marangoz ailesinin çocuğuydu. Okul hayatı nerdeyse yok denecek kadar kısa süren Bonham, okuldan ayıldıktan sonra genç yaşta babasının marangoz atölyesinde çalışmaya başladı. Davul çalmaya 5 yaşında başlayan Bonham’s en büyük desteği ona teneke kutularından yaptığı ilk davulunu hediye eden annesiydi.
Led Zeppelin grubuyla büyük başarı yakaladı. Fakat Efsana davulcu Bonham, son dönemde kendisini iyice alkole vermişti. Alkol o kadar büyük bir sorun haline gelmişti ki, Bonham bir konser sırasına baygınlık geçirdi. Bunun üzerine grup Bonham’a bir ders vermek için bir konserliğine başka bir davulcuyla çalıştı ama bunu izleyen diğer konserde yine aynı olay yaşanıyordu. Ama bu konserin onların birlikte çıktıkları son konser olacağını kimse tahmin edemezdi.
ve o karagün, 25.09.1980 tarihi geldi.
Yeni albüm hazırlıkları için çalıştıkları bir gün Bonham içmeye sabahtan başlamıştı. Günün sonunda ayakta duramayan Bonham’ı zorlayatağa götürdüler. Bonham bir daha hiç uyanmadı. Bunun üzerine grup dağılma kararı aldı. Önceye dayanan anlaşmaları gereğince geri kalan elemanlar Coda albümünü yayınladı. Son derece hazin bir sonla veda etmişti Led Zeppelin müzikk dünyasına. O gnden sonra bir çok kez tekrar toplandıkları yönünde haberler çıkmı olsada hiçbirisi gerçeği yansıtmıyordu. Çünkü onlar Bonham olmadan Led Zeppelin’in eskisi gibi olamıyacağını biliyorlardı. Bıraktıklarında gerek bireysel, gerekse grup olarak zaten efsaneler arasında yerlerini çoktan almışlardı ve şimdi John Bonham dünyanın en iyi davulcusu kabul edilir. Bir çok davulcuya ilham vermiştir.

Toprağın bol olsun Bonzo! Seni unutmayacağız. :(


[video=youtube;KlZsfTZ3EDI]http://www.youtube.com/watch?v=KlZsfTZ3EDI[/video]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Oğuzhan
  • Kilitli
Cevap
2
Görüntüleme
635
Oğuzhan
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
348
x-scarface
marist
Cevap
5
Görüntüleme
651
marist
Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
905
Muhammet DEDE


Üst Alt