Jo: "Uzun Yıllar Galatasaray’da Kalmak İstiyorum"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Jo: "Uzun Yıllar Galatasaray’da Kalmak İstiyorum"
Jo: "Uzun Yıllar Galatasaray’da Kalmak İstiyorum"

Galatasaray’ın Brezilyalı golcüsü Joao Alves, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan “Kaleydoskop” programına konuk oldu.

En baştan başlayalım. Galatasaray'a gelişinden. Galatasaray'ı seçmesinin sebepleri nelerdi?

Öncelikle Galatasaray'da olduğum için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. İlk buraya geldiğimde hatırlarsanız konuştuğumuzda da söylemiştim. Galatasaray'a gelmemin en büyük sebeplerinden bir tanesi çok büyük bir camia olması. Çok büyük kitlelere hitap etmesi, onun haricinde Haldun Bey'in etkisinin çok büyük olduğu orada konuştuğumuzda, bana yaklaşım tarzı, o da beni çok etkiledi, o yüzden bu sebepler birleşince Galatasaray'ı seçmem zor olmadı.

Gelmeden önce İstanbul ile ilgili, Türkiye ile ilgili neler biliyordu ?

Türkiye ligi ile ilgili, ülke ile ilgili bilgilerim vardı çünkü Galatasaray'da Elano Blumer olsun, geçtiğimiz sezon Lincoln olsun bir çok Brezilyalı vardı. Diğer takımlarda oynayan bir çok Brezilyalı var ve onlarla konuşma fırsatı, onlardan bilgi alma fırsatı çok buldum. O yüzden hem ülke anlamında hem Türkiye ligi anlamında bilgim vardı.

İstanbul'a geldiğinde inanılmaz bir taraftar topluluğu onu karşıladı neler hissetti o anda ?

Hayatımdaki çok önemli anlardan biriydi o bence tabiki mutlaka yeni bir transfer olarak geldiğiniz zaman bir taraftar kitlesinin beni karşılayacağını biliyordum ama o kadar çok tahmin etmiyordum. Bu da tabi ki bir futbolcuyu çok mutlu eder ve bende çok mutlu oldum. Biraz önce de söylediğim gibi hayatımda unutamayacağım anlardan biriydi.

Kendisiyle ilgili biraz birşeyler anlatabilir mi bize ? Karakter yapısından bahsedebilir mi ? Jo nelere güler, nelere kızar ?

Genelde çok sakin bir insanım. Arkadaşlarımla yaşamayı seven bir insanım, futbol oynarken mutlu olurum saha içinde saha dışında da genelde sakin bir insanım. Çok uzun zamandır arkadaşlarımla beraber yaşıyorum. Onlarla olmaktan çok mutluyum.

Ailesi Brezilya da mı şimdi ?

Ailem Brezilya'da biraz öncede söylediğim gibi burada arkadaşlarımla yaşıyorum. Bazı arkadaşlarım gelip burada beni ziyaret ediyorlar.

Biz geçtiğimiz haftalarda Elano'ya Brezilya’yı sormuştuk, ülkesini anlatmasını istemiştik. Birazda Jo'dan dinlemek istiyoruz Brezilya’yı. Kendisi ülkesiyle ilgili neler söyleyebilir ?

Her Brezilyalı’nın söyleyeceği gibi Brezilya mükemmel bir ülke, yaşamayı seven insanlar topluluğu diye adlandırabilirim. Bence mutlaka bazı bölümler tehlikeli ama genel olarak dünyanın en güzel ülkelerinden bir tanesi.

Geçtiğimiz hafta maçta attığı golden sonra bir samba dansı yaptı. Gerçekten taraftarlar bununla ilgili çok mesaj atmışlar bize bu samba danslarının devamı gelecek mi seviyor mu dans etmeyi ?

Gol attıktan sonra yaptığım dans aslında samba değildi. Bir gün televizyon izlerken bir Türk kanalında gördüm o dansı bilmiyorum, Türkler’e özgü bir dans mı ama çok hoşuma gitti öyle bir dans yapma isteği duydum onun haricinde ne tür olursa olsun dans etmeyi çok seven bir insanım.

Takip ettiği izlediği müzik kanalları var mı, Türk müziklerini dinledi mi ?

Genelde ben müzik dinlemeyi çok seven bir insanım. Sadece Brezilya müzikleri değil evdeyken MTV'yi açıyorum orada bir çok müzik dinleme şansım oluyor onun haricinde Türk kanalları da öyle genel olarak müziği seven bir insanım.

O zaman en sevdiği şarkıyı soruyoruz.

Bazı şarkıları söylesem anlamazsınız çünkü Brezilya müzikleri. Onun haricinde Chris Brown'ı genelde ipod'umda dinliyorum ama genel olarak Brezilya müzikleri dinlemeyi seviyorum.

Jo'nun futbol dışında ilgilendiği takip ettiği bir spor var mı ?

Seyretme anlamında basketi çok seviyorum küçüklükten beri boyumdan dolayı bir basketçi olabilir miyim diye bakıyordu herkes ama sonra futbolcu oldum oynama anlamında en iyi yaptığım spor futbol diğer sporları yapamıyorum.

Futbola nasıl başladı?

Kardeşim futbol oynarken onu seyretmeyi çok seviyordum. Ondan sonra kendim de 6 yaşında başladım. Salon futboluyla başladım ondan sonra bugüne kadar devam ettim.

Hayallerini hedeflerini sormak istiyorum ama futbol dışında. İlerleyen yıllarda Jo nasıl bir hayatı olsun istiyor ?

Futbolun dışında en büyük hayalim aslında pek hayal diyemem şu anda yapıyorum zaten Brezilya'daki yardıma muhtaç insanlara yardım etmek. Genelde arkadaşlarımla, Brezilya’daki diğer futbolcularla maçlar düzenliyoruz. O maçın geliri mutlaka çocuklara, kanser hastalarına gidiyor onun için en büyük hayalim ve yaptığım şey bu.

Peki futbolda hedeflediği şeyler neler?

Tabiki her futbolcu gibi bende başarılı olmak istiyorum, şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Şu an oynadığım kulüp olan Galatasaray’da da şampiyonluklar yaşayıp, çok başarılı olmak istiyorum. Hayallerime gelince tabi bir Dünya Kupası’nda oynamak en büyük hayallerimden bir tanesi.

Milan Baros artık sahalara dönüyor. Onun dönmesiyle beraber rekabet oluşacak. Neler söyleyecek bununla ilgili?

Milan Baros’un aramıza dönmesi beni de, arkadaşlarımı da, hocamı da çok mutlu edecektir. Çünkü her pozisyon için birkaç tane alternatif olması daha iyi. O yüzden bende çok mutluyum onun dönmesinden.

Rekabet Jo’yu hırslandırır mı peki?

Tabiki böyle bir rekabet beni daha fazla hırslandırır, daha fazla motive eder. Az öncede dediğim gibi takım içinde çok iyi olur. Çünkü bireysel olarak bakmamak lazım. Burada takımın başarısı önemli. Zaten takım kazandımı, herkes kazanmış oluyor. Milan Baros’un dönmesi hem beni, hem takım arkadaşlarımı çok mutlu edecektir..

Peki Galatasaray’da 32 numaralı formayı giyiyor. Bir sırrı, bir önemi var mı bu numaranın?

Manchester City’de oynarken 14 numaralı formayı giyiyordum. Ondan sonra ordaki menajerimle konuştuğumda 32 numaralı formayı Tevez giyiyor, çok golcü oyuncu kendisi. O yüzden Galatasaray’da 32 numaralı formayı giyersem belki banada aynı şansı getireceğini düşündük ve böyle bir karara vardık. Şu ana kadar da gayet mutluyum 32 numaralı formadan.

Hayatında en önemli golü diyebileceği bir golü var mı?

Öncelikle çok mutluyum hayatım boyunca, kariyerim boyunca birçok gol attım. Çok önemli gollere imza attım. Derbilerde attığım goller var, onun haricinde şampiyonluğa giden yolda attığım goller var. Ama en unutamadığım gol ilk profesyonel olduğum zaman Corintihias’ta attığım goldür.

Milli Takım’daki ilk deneyimi bildiğim kadarıyla Türkiye’ye karşı olmuş doğru mu?

Evet. Sizinde dediğiniz gibi Milli Takım’la ilk maçım 2007’de Türkiye’ye karşı oldu. Yanılmıyorsam berabere bitti. Çok güzel bir tesadüftü benim için.

Jo geçtiğimiz günlerde reklam yıldızı oldu. Reklam çekimlerine katıldı. Nasıl geçti reklam çekimleri?

Benim için çok güzel bri tecrübe oldu. Brezilya’da da bu tip reklamlara katıldım. Tabi benim için daha kolaydı. Sonuçta konuştuğum dil Portekizce. Ama burada gelişimin 3 hafta sonrası gerçekleşti bu reklam, Türkçe konuştum, Türkçe konuşmaya çalıştım. O yüzden hem biraz zor geçti, hemde yorucu geçti. 12 saat sürdü çekimler. Çok güzel bir deneyimdi.

Peki öğrendiği Türkçe kelimeler var mı?

Daha önce oynadığım ülkelerde İngiltere olsun, Rusya olsun mutlaka birazcık kelimeler öğrendim. Burada da mutlaka çok zor dil ama okuyarak, tekrar ederek bazı kelimeler öğrenmeye çalışıyorum.

Bize birkaç kelime söyleyebilir mi?

Hayırdır, sağol. Sadece bildiğim kelimeler bunlar..

Taraftarlardan gelen sorular var. Ama en çok sorulan sorunun ilki Jo’nun önümüzdeki yıl Galatasaray’da kalıp kalmayacağı.

Dürüst olmam gerekirse ben böyle bir ortam beklemiyordum. O yüzden çok mutluyum. Şu anda burada olduğum zaman kendimi evimde gibi hissediyorum. Türkiye’deyken kendimi evimde gibi hissediyorum ve çok mutluyum. Ama sizinde bildiğiniz gibi Mayıs ayına kadar bir kontratım var. Kontratım bittikten sonra iki kulüp karşılıklı otururlar. Başkanımız olsun, Haldun Bey olsun, konuşulur, görüşülür. Ondan sonra bir karara varılabilir. Benim kendi fikrim Türkiye’de çok mutluyum ve uzun yıllar kalmak istiyorum.

Taraftarlardan gelen bir diğer soruda Elano’yla ilgili. Elano’yla aralarındaki diyalog nasıl, sürekli görüşüyorlar mı diye sormuşlar ?

Elano, gerçekten benim için çok önemli bir insan. Kendisini Brezilya Milli Takımı’ndan tanıyorum. Manchester City’de biliyorsunuz beraberde oynadık. Bana çok yardımcı olan, devamlı benim yanımda olan, çok iyi bir karaktere sahip bir arkadaşım.

Taraftarlar demişki Manchester City’de oynarken bir ara saçlarını örmüş. İmajını soruyorlar, tekrar saçlarını örecek mi diye?

Biraz daha ilerleyen zamanlarda değişik bir saç stili yapacağım. Ondan kimsenin şüphesi olmasın. Saçıma çok ilgi gösteren bir insanım, bunuda ilerleyen günlerde farklı bir stille göstereceğim.

Sürprizler olacak yani ?

İlerleyen günlerde olacak.

Peki en sevdiği film?

Rocky serisi. Özellikle Rocky 4’ü çok seviyorum. Film seyretmeyi çok seven bir insanım. Birçok film seyrettim ve seyrediyorum. Ama beni en çok etkileyen filmlerden biri oydu.

Türk yemekleri hakkında ne düşünüyor?

Türk yemeklerini çok seviyorum. Genelde zaten çok fazla yemek seçmeyen biriyim. Birçok farklı mutfakta yemek yemeyi seviyorum.

Peki taraftarlar Galatasaray’ın son durumunu değerlendirmeni istiyor?

Tabiki şu an gösterdiğimiz iyi bir performans var. Lig’de birinci sıradayız. Sadece ben değil, takım olarak çok mutlu herkes bu durumdan. Şimdi artık önemli olan birinciliği koruyup, şampiyonluğa gitmek istiyoruz.

Son olarak taraftara ne söylemek ister?

Her zaman olduğu gibi, ilerleyen zamanlarda da bizi desteklesinler. Çünkü hem ben, hem takım arkadaşlarım onları mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
 
bek1905

bek1905

Üye
Jo dan daha iisi bulunmalı bence..barosun yanına aynı barosa benzeyen özellikleri olan bi futbolcu lazım... reyes harika bi futbolcu galatasaraya gelse haginin veliahtı olur..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt