JDI, akıllı telefonlar için geliştirilmiş 5" WQHD LCD ekran üretimine başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
JDI, akıllı telefonlar için geliştirilmiş 5" WQHD LCD ekran üretimine başladı
Akıllı telefon pazarında yer alan üreticiler farklı donanım özelliklerine sahip cihazları pazara sunuyorlar ve en önemli birleşenlerin başında da ekranlar geliyor. Son dönemde ekranların çözünürlükleri de devamlı olarak artarken, son dönemde üst seviyede 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlük neredeyse standart hale geldi.



Bu sene de bir çok model Quad HD ekran ile gelecek ve ekran üretici firmalar da akıllı telefon üreticilerin taleplerini karşılayabilmek için gece gündüz tesislerinde ekran üretimlerine devam ediyorlar.

Pazarın en önemli ekran üreticilerinden birisi de Japan Display Inc (JDI) olmakta. Firma gelen bilgilere göre yeni 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlük içeren yeni 5” LTPS LCD ekranlarının seri üretimine başlamış durumda. Bu yeni ekran 500ppi'ın üstünde ekran pixel yoğunluğu sunarken, ayrıca kullanılan yeni materyaller ile güç tüketiminde de ciddi bir düşüş görülüyor.

JDI, 2. nesil Pixel Eyes hücre içi teknoloji ile daha ince kenarlar ve daha derin siyah seviyeler elde ediyor. Ayrıca yer alan yonga ile kolay bir şekilde 1080p Full HD'den 1440p Quad HD'ye yükseltme gerçekleştiriliyor.

JDI, Sony, Hitachi ve Toshiba gibiJaponya merkezli üreticilerle çalışmakta ve büyük ihtimalle 2017 ikinci çeyrekte bu ekrana sahip olan akıllı telefonları pazarda göreceğiz.
 


Üst Alt