Japon Değil Türk İşi Robot

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Japon Değil Türk İşi Robot


Konyada bir yazılım firmasınca, insan hareketlerini taklit etme yeteneğine sahip robot geliştirildi.


Bir Türk yazılım firması tarafından komutları yerine getirebilen, şekilleri ayırt edebilen ve insan hareketlerini taklit edebilen robot geliştirildi. Robot garsonluk ve tezgâhtarlık yapabilecek.

Merkezi Konya’da bulunan Akınsoft Şirketi YönetimKurulu Başkanı Özgür Akın, 2 yıllık çalışma sonucu geliştirdikleri “Akıncı-1” adını verdikleri robotun, jnsanların yapabildiği hassas hareketler hariç ana hareketlerin birçoğunu yapabildiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “insan kas sistemini ve hareketlerinibire bir taklit etme yeteneğine sahip robotumuz, duyma ve konuşma eylemini gerçekleştiriyor. Birtakım komutları, verileri sesli algılayıp sorularımıza cevap verebiliyor. Matematiksel işlemleri çözümleyebiliyor. Şekilleri ve renkleri tanıyıp ayırt edebiliyor.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK


Ticari anlamda bir kurumun sahiplendiği ilk robotun kendilerinin ürettiği bu robot olduğunu ileri süren Akın, “Üniversitelerin yaptığı robotlar var ama ticari anlamda bir kurumun sahiplendiği bir robot yok. Robotumuz Türkiye’de bu anlamda ilktir” diye konuştu.

2015’TE SATIŞA ÇIKACAK

Geliştirdikleri insansı robot için bugüne kadar yaklaşık 1 milyon lira harcadıklarını ifade eden Akın, 5 yıllık yatırım planı olarak bu robot için toplam 10 milyon liralık yatırım planladıklarını bildirdi. Akın, hedeflerinin robotu daha da geliştirerek 2015’te piyasaya sunmak olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Robot bir süpermarkette tanıtım yapabilecek, çeşitli hizmet sektörlerinde tezgâhtarlık yapabilecek. Havalimanlarında, otogarlarda yönlendirme, tanıtma gibi görevler alabilecek. Bir garsoniyer hizmeti gerçekleştirebilecek.’’
 
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3


nalcam22

nalcam22

Üye
bende gazetede okudum süper robot zaten ilk robotuda abdul hamit han yapıp japon imparatoruna hediye etmiştir
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
işte bu Türkiyenin artık eski Türkiye olmadığına işarettir... Dünyada yeni bir Türkiye var artık..
Kendi uçağını kendi tankını kendi uydusunu yapan bir Türkiye..
Ama robot teknolojisi henüz dünyada gelişmiş değil yani robotlar henüz dünyanın hiçbiryerinde bilimkurgu filmlerindeki gibi sokağa çıkıp insan neslinin yardımcıları olabilecek konuma getirilemedi..
Bu konuda ilk ataklar teknolojiyi 100 yıl geriden takip eden Türkiye tarafından yapılırsa bu demektirki zamanda yolculuk yapan bir Türkiye var artık :oke:


----------Eklendi @ 23:51:29 ---------- Yazıldı @ 23:50:02 ----------

Hakkaten bunca sene Türkiyede teknolojiyle ilgili hiç gelişme olmamış ama şu son 10 yılda Türkiye yeni bir amerika yeni bir japonya olma yolunda patlama yaşıyor 2025te hakkaten teknoloji satın alan değil teknoloji satan bir ülke olacağız
 
  • Beğen
Tepkiler: delrico

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
hadi bakalım
 
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
benimle pes yapıcak bir robotum olsun o bile yeter bana:kop::kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
394
hikmet366
Aksi
Cevap
0
Görüntüleme
441
Aksi
Cevap
76
Görüntüleme
16K
gonyalı
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez


Üst Alt