"İstediğimiz başarıyı yakalayacağız"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"İstediğimiz başarıyı yakalayacağız"


[h=2]Trabzonspor'un takım kaptanı Tolga Zengin, iyi oyunculardan kurulu bir takım olduklarını, eksikliklerin giderilip, taraftar desteğini arkalarına aldıklarında istedikleri başarıyı yakalayacaklarını savundu.[/h]
Tolga, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Sivasspor maçında sakatlanmasının ardından 3 hafta geçtiğini belirterek, "İstanbul’da yaptığımız kontrolün ardından kolumdaki askıyı çıkardık ve takımdan ayrı antrenmanlara başladım. 3 hafta sonra bir kontrolüm daha var. O kontrol sonrası takımla birlikte çalışmalara başlamayı ümit ediyorum. Sakatlığım nedeniyle takımdan ayrı kaldım ancak düzeldikten sonra iyi çalışıp, kendimi görev için hazır halde tutacağım" dedi.

Kaleci Onur ile arasında ağabey kardeş ilişkisi bulunduğunu dile getiren Tolga, "Onur oynarken ben ona, ben oynarken o bana destek çıktı. Hatta ikimiz de yedek kaldık. O ara birbirimize destek olduk. Neticede bir iş yapıyoruz. Aramızda doğal olarak tatlı bir rekabet var ama bu rekabet hiçbir zaman aramızdaki ağabey kardeş ilişkisini baltalamadı. Hep Trabzonspor’un başarısı için çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca yabancı bir kalecinin arkasında bekleyeceğine birbirimizin arkasında bekleriz" diye konuştu.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı iyi değerlendirmek istediklerini vurgulayan Tolga, şöyle devam etti:

"Kasımpaşa maçını kazanıp milli maç arasına moralli girmemiz çok önemliydi. Zor bir maçtı, en azından psikolojik olarak. Çünkü öncesinde puan kayıpları yaşamıştık. Önümüzü görmemiz için çok önemliydi. Şimdi iyi çalışacağız. Takım yeni yeni oturmaya başlıyor. Sakatlıklar ve benzeri sorunlar nedeniyle istikrarlı bir kadro oturtamıyoruz. İyi oyunculardan oluşan bir takımız. Eksiklikler giderilip, taraftar desteğini arkamıza alınca istediğimiz başarıyı yakalayacağız."

"Taksi Olcan’ın golüne 20 lira yazardı"

Tolga, Olcan’ın Kasımpaşa maçında 33 metreden kullandığı serbest vuruş ile çok güzel bir gol attığını kaydederek, "Taksi o gole 20 lira yazardı. Olcan çok iyi bir futbolcu. Zor dönemler geçiriyordu. Kendisine destek olmaya çalışıyorduk. Trabzonspor’a transfer olmasında benim de emeğim vardır. Çok istedim gelmesini. Bir oyuncu istediği performansı gösteremeyince zorluklar yaşar. Attığı gol sonrası eminim istediği performansa ulaşacaktır. Olcan, kişiliği çok iyi olan, başarılı bir futbolcu. Böyle oyunculara Trabzonspor’un ve Türk futbolunun ihtiyacı var" dedi.

Takımın tecrübeli oyuncularından biri haline geldiğini belirten Tolga, şunları söyledi:

"İlk A takıma çıktığımda herkese ağabey derdim ancak şu an ben ağabey konumuna geldim. Zaman hızla ilerliyor. Her yaşın belli bir sorumluluğu var. Ben de görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Aslına bakarsanız 29 yaşındayım ve önümde futbol oynamak için uzun bir zaman var. Ama sonuçta takımın kaptanıyım ve en deneyimlilerden biriyim. Oyuncuların saha içi ve saha dışı her türlü sıkıntısıyla ilgilenmem gerekiyor. Bu yorucu ama güzel bir durum. Taşıdığım misyonun gereklerini yerine getirmem gerekiyor. Bazen kendi problemlerimi bir kenara bırakıp arkadaşlarımın problemleriyle ilgileniyorum. Kaptanlık sadece pazıbent takmakla olmuyor."

Taraftarın takıma sahip çıkması gerektiğini işaret eden Tolga, şunları kaydetti:

"Tribünleri dolu görmek istiyoruz. Kasımpaşa maçında tribünleri görünce üzüldüm. Yıllardır Trabzonspor’da top oynuyorum, kötü dönemler yaşadım ama tribünlerin bu kadar boş olduğunu çok az gördüm. Bazen acaba taraftarlarımız cezanın bittiğinden habersiz mi diye düşünüyorum. Bu durum bize yakışmadı. Taraftarlarımızın da haklı olduğu noktalar var. Onlara iyi futbol izletip, iyi sonuçlar almamız gerekir. Ancak sonuçta Trabzonspor hepimizin. Sadece iyi günde yanında olmak yetmez. Bazen Trabzonspor için üzülmek de güzeldir. Kulübümüze her zaman destek olmalıyız. Taraftar zaten zor günde belli olur."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
266
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
220
Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
349
jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
215
jojo_va


Üst Alt