İşte Süper Lig'in 'Altın Karma'sı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
İşte Süper Lig'in 'Altın Karma'sı
Turkcell Süper Lig'de top koşturan futbolcuların bonservis bedelleri göz önüne alınarak oluşturulan ''Altın Karma''da, 3 büyük kulübün oyuncuları ön plana çıkıyor.


''Transfermarkt.de'' internet sitesinden edinilen bilgilere göre, Turkcell Süper Lig'de forma giyen yüksek bonservis bedelli futbolcularla oluşturulan kadroda, yabancı futbolcuların fazlalığı göze çarpıyor. ''Altın Karma''da yer alan futbolcuların 3 büyüklerden oluşması ve Anadolu kulüplerinden hiçbir futbolcunun listeye girememesi, bu kulüplerin mütevazi bütçelerinin de bir göstergesi oldu.

Yüksek bonservis bedelli oyunculardan ilk beşte Arda, Elano, Guiza ve Alex 4 hücum oyuncusu olarak başı çekerken, savunma oyuncularından bir tek Fenebahçeli Lugano ilk beşte yer aldı. Ayrıca Arda Turan, hem yerli olarak hem de en yüksek bonservis bedeliyle kadrodaki en pahalı futbolcu oldu. Listede ilk sırayı 15 milyon Avro bedelle Arda Turan alırken, 12,5 milyon Avro değerindeki Elano ve
Guiza ikinci sırayı paylaştı. Listenin üçüncü sırasında ise 12 milyon Avroluk fiyatıyla Alex bulunuyor. Listeye bakıldığında 8 milyon Avro bedelle 4 futbolcu yer alırken, 7 buçuk milyon Avro ile 5 futbolcu, 7 milyon Avro ile 3 futbolcu ve 6 milyon Avroluk bedelle 9 futbolcunun bulunması dikkati çekiyor.

Kadroda yer alan futbolculardan 15 milyon Avroluk Arda ile Galatasaray, listeye ilk giriş yapan takım olurken, Fenerbahçe listede 12,5 milyon Avro bedelli Guiza ile yer alıyor. Beşiktaş, listeye 8 milyon Avroluk Bobo, Ernst ve yeni transfer Rodrigo Tabata ile girerken, Trabzonspor ise 5,5 milyon Avroluk oyuncusu İbrahim Yattara ile kadroya girmedi. Takımlarının etkili ayakları olan Beşiktaşlı Tello, Galatasaraylı Kewell ve Fenerbahçeli Andre Santos da daha yüksek bonservisli orta saha oyuncuların fazlalığından dolayı kadroya giremedi.

Karma takımda, Galatasaray ve Fenerbahçe üstünlüğü göze çarparken, yabancı karmasında ise Beşiktaşlı ve Galatasaraylı futbolcuların eşitliği dikkati çekti.


Altın Karma 3-5-2 dizilişiyle şu şekilde oluştu:
Volkan Demirel (Leo Franco), Gökhan Gönül, Servet, Lugano, Keita, Elano,
Arda, Alex, Tabata (Ernst), Guiza, Baros
Yerli Karma dizilişi:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topuz, Emre
Belözoğlu, Arda Turan, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Nihat Kahveci, Semih Şentürk
Yabancı Karma dizilişi:
Leo Franco, Lugano, Ferrari, Sivok, Keita, Elano, Alex, Tabata, Ernst,
Guiza, Baros
 

<~STaT!c-X~>

Üye
Hm güzel karmaymış.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt