İşte mucize İngiliz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
İşte mucize İngiliz
UEFA'da eğitmenlik görevinde de bulunan John Bilton, mart ayında işbaşı yaptıktan sonra altyapıda hemen her şeyi değiştirdi. Futbolcu ve antrenörler dışında futbolcuların velileriyle de birebir iletişim kurdu


Aykut Kocaman'ın göreve gelmesiyle Fenerbahçe adeta altyapıdan gelen genç futbolcuların istilasına uğramış durumda... Kaleci Mert'in herkese güven vermesi, Okan'ın da Süper Lig'de oynanan Manisa maçında yıldızlaşmasının ardından Sivasspor ile önceki gün oynanan hazırlık maçında Gökay, Berk, Hasan ve Erdal'ın ortaya koyduğu futbol Sarı-Lacivertli ekipte artık 'öz evlatların" daha fazla gündemde olacağının işaretlerini verdi.

İNGİLİZ HOCA HAYAT VERDİ
Ama yaşanan bu gelişmelerin arkasında ise kimsenin pek tanımadığı bir isim var. Futbol Altyapı Gençlik Geliştirme Programı Eğitim Koordinatörlüğü'ne getirilen İngiliz John Bilton'un katkıları şu sıralar camiada en çok konuşulan konuların başında geliyor. Mart ayında göreve gelen Bilton, altyapıdaki oyuncuların üst takımlara geçisi sırasında farklı programlar uygulayarak eğitim ve adaptasyon sorununu aşmaya çaba sarfediyor. Bilton, futbolcular dışında altyapıda görev yapan tüm antrenörlerle temas halinde ve onlara edindiği tüm tecrübelerini başarıyla aktarıyor.

HOCALARIN HOCASI DİYORLAR
Büyük saygı gören Bilton'a Fenerbahçe'de hocaların hocası deniyor. Bilton'ın çalışmalarına en büyük desteği ise Başkan Aziz Yıldırım veriyor. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın da genç futbolculara çok sıcak bakması ise gerek John Bilton gerekse de diğer altyapı hocaları için büyük bir teşvik kaynadığı olmuş durumda.

DAHA FAZLA ŞANS VERİLECEK!
Fenerbahçe'de artık yeni binr dönemin başladığını söylemek tahmin olmaz. Çünkü Aykut hoca, geldiği ilk günden altyapıya verdiği önemi ifade etmiş ve gençleri ilk günden takıma katarak cesaretini ortaya koymuştu. Bu arada İngiliz John Bilton'un sezleşmesinin uzatılması için yönetim fikirbirliğine çoktan varmış durumda.

5 TEMEL PRENSİP
Veliler çocuklarını maç sırasında veya antrenmanda eleştiremeyecek.

Aile futbolcunun hayranı olacak!
Futbolcunun en büyük hayranı ve taraftarı aile olacak. Futbolcu bunu mutlaka hissedecek.

Sonuç değil performans önemli
Altyapıda performans sonuçtan önemlidir. Kapasite gelişimi için odaklanma performansa olmalıdır.

Mecbur kalmadıkça geri pas yasak
Türkiye'de futbol ağır. İleri pas tercih edilmiyor. Sürekli geri ve yan pas da tempoyu düşürüyor.

Aldatma alışkanlığı bitecek!
Herkes hakemi aldatmak iistiyor. Bu onların zihinsel gelişimini olumsuz etkiliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt