İşte Ceylan'ı öldüren şey

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
İşte Ceylan'ı öldüren şey
İşte Ceylan'ı öldüren şey


Lice'de havan topu nedeniyle öldüğü iddia edilen 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un kriminal raporu açıklandı.. İşte o rapor

Genelkurmay açıklamış; havan topu iddiasını yalanlamıştı. Askeri doğrulayan rapor Savcılık'tan geldi.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 28 Eylül'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili hazırlanan kriminal raporda ''Ceylan'ın ölüm nedeni havan topu değil'' denildi.
TSK BÖLGEDE HAVAN ATIŞI YAPILMADI DEMİŞTİ
Diyarbakır Başsavcılığı Diyarbakır'ın Lice ilçesinde hayvan otlatırken ölen 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümüne daha önce araziye atılmış ancak patlamamış mühimmatın yol açtığını açıkladı. Önkol ile ilgili kriminal rapora göre de Ceylan'ın ölüm nedeni havan topu değil. TSK da bölgede havan atışı yapılmadığını belirtmişti.
Geçen hafta olayın teknik incelemesi hakkında bilgi veren TSK "Bu olayla bizi yıpratmaya çalışıyorlar. TSK'ya karşı asimetrik harekat sürdürülüyor" açıklamasında bulunmuştu.
ARAZİYE DAHA ÖNCE ATILMIŞ PATLAMAMIŞ MÜHİMMAT ÖLDÜRDÜ

Başsavcılık açıklamasında "Ceylan Önkol'un daha önce araziye atılmış ancak patlamamış 40 milimetrelik bombaatar mühimmatına elindeki tahra (Eğri budama bıçağı) ile vurduğu mühimmatın patlaması neticesinde hayatını kaybettiği sonucunu varılmıştır" denildi.

Mermi tipinin 40 mm Luncler olduğu belirtildi.

İŞTE O KRİMİNAL RAPOR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kriminal laboratuvarında hazırlanan rapora göre Ceylan'ın ölümüne havan topunun neden olmadığı kesinleşti. Raporda atış yapıldığına dair bir bulguya ulaşılmadığı da belirtildi.

Yetkililer olay sonrasında etrafa yayılan şarapnel parçalarının toplanarak uzmanlar tarafından incelenmeye alındığını ortaya çıkan ilk ve kesin bulgunun patlayıcının havan topu olmadığını ortaya koyduğunu bildirdi.

Yetkililer atış yapıldığına dair bir bulgunun da bulunmadığını ifade ederek "Ancak patlayıcı askeri bir malzeme olup olmadığını konusunda araştırma ve inceleme devam ediyor. 120 80 ve 60'lık havanlar var. Eğer havan atışı olsa ve bu 120'lik havan ile gerçekleşse idi karşıdaki kişinin parçası bulunmazdı. Bu nedenle incelemeyi hassasiyet içinde sürdüyoruz" diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
376
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
460
y n s c n


Üst Alt