İşte Avrupanın genç gözdeleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
İşte Avrupanın genç gözdeleri
Yaz dönemi bu yıl futbolseverler için her zamankinden daha sessiz geçiyor. Elde bir Konfederasyon Kupası bir de Dünya Gençler Şampiyonası var. Ve tabi bunun dışında bir de transfer dedikoduları... Türk transfer borsasında her gün gazete sayfalarından geçen isimlerin çokluğuna karşın sular durgun. Avrupa'da da durum şimdilik farklı değil. Henüz bu yaza damgasını vuracak bir transfer gerçekleşmedi. Fakat kıtada geçen sezona damga vuran isimlerden bu transfer döneminde kulüp değiştirmesi beklenenler var.
Avrupa'da ortalıkta konuşulan isimlerin Türkiye'de adı geçenlerden en büyük farkı ise yaşları... Gerek kulüplerinde gerekse milli takımlarında geçen sezonu başarılı bir şekilde tamamlayan ve büyük liglerin büyük kulüplerinin gözdesi haline gelen bu futbolcuların ortak noktası henüz çok genç olmaları. İşte Avrupa transfer borsasının en çok istenen gençleri...


Michael Essien

En çok istenenler listesinin başında Lyon'la çok başarılı bir sezonu geride bırakan Ganalı Michael Essien var. Gerek Şampiyonlar Ligi gerekse ligdeki performansı özellikle İngiliz kulüplerinin 22 yaşındaki Essien'le ilgilenmesini sağladı. Lyon'daki futboluyla Fransız ekibinin ligde üst üste dördüncü şampiyonluğunu kazanmasında büyük rol oynadı. Essien ve arkadaşlarının performası futbol otoriterlerinin Lyon'u Şampiyonlar Ligi'nin gizli favorisi olarak değerlendirmesine neden olmuştu ama PSV engelini çok fazla gol fırsatı yakalamlarına rağmen aşamadılar. Essien'le sadece İngilizler ilgilenmiyor. Sırada İtalyan ve İspanyollar da var. Lakin Essien'in kendi ağzından tarzının İngiliz futbol tarzına çok uygun olduğunu itiraf ettiğini de unutmamalı...
İlgilenenler: Arsenal, Manchester United, Chelsea, Juventus, Real Madrid.
Tahmini transfer ücreti: 25-35 milyon dolar.


Alberto Gilardino

Takımı Parma, Serie A'da kümede kalma mücadelesi veriyor olabilir ama Gilardino'nun yıldızı her geçen gün daha fazla parlıyor. Üst üste ikinci sezonunda gol krallığını sadece bir golle kaçırdı ve milli takımda Vieri'nin vârisi olarak gösteriliyor. Euro 2004 kadrosunda yer alamasa da 21 Yaşaltı takımını Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa taşıdı. Geçen yaz Roma bu genç yıldızı çok istemişti ama 23 yaşındaki golcü bir yıl daha Parma'da kalmak istemişti. Fakat bu yaz Gilardino'nun takım değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. İtalyan kulüpleri yarışta önde gözüküyor ve İtalyanların arasında da en şanslı ekibin Milan olduğu konuşuluyor.
İlgilenenler: Milan, Juventus, Real Madrid.
Tahmini transfer ücreti: 36 milyon dolar.

Dirk Kuyt

Gilardino İtalya'da gol krallığını kaçırmış olabilir ama Feyenoord forması giyen Dirk Kuyt en yakın rakibine 10 gol fark atarak tahtına oturmasını bildi. Ama kulübü dördüncü sırada ligi tamamladı ve Dirk Kuyt artık daha büyük hedeflerin peşinde koşmak niyetinde. Utrecht'ten geleleli henüz iki sezon oldu ve bu iki sezona 49 gol sığdırarak 24 yaşında rüştünü ispatladığını söylemek mümkün. Kuyt'u renklerine bağlamak için en avantajlı konumda bulunan kulüpler Liverpool ve Newcastle fakat eski günlerine geri dönmek isteyen Paris Saint-Germain'in de taliplerden biri olduğun belirtmek gerek.
İlgilenenler: Newcastle, Liverpool, Paris Saint-Germain.
Tahmini transfer ücreti: 15 milyon dolar.

Joaquin Sanchez

İspanyol futbolunun altın çocuğu Joaquin de listede adı olanlar arasında. Henüz 20 yaşındayken 2002 Dünya Kupası'nda İspanya formasıyla ortaya koyduğu performans adını zihinlere kazımıştı. Real Betis'in kanat oyuncusunun kulübüyle 10 yıllık sözleşmesi var. Fakat Betis'in onu en iyi teklife elinden çıkarması bekleniyor. Joaquin'in ilk tercihi İspanya'da kalmak olacaktır. Luis Figo ile yollarını ayıracak gibi gözüken Real Madrid kadroya bir yıldız daha eklemek isteyebilir. Chelsea'nin teknik patronu Jose Mourinho da Joaquin'le ilgilendiğini açıklamıştı. Bu da genç yıldızın ada yoluna düşmesinin mümkün olduğunun işareti sayılabilir.
İlgilenenler: Real Madrid, Chelsea, Barcelona.
Tahmini transfer ücreti: 40-55 milyon dolar.

Andres D'Alessandro

Arjantinli genç yıldız Andres D'Alessandro, Bundesliga'da yeni hedeflerin peşine düşen Wolfsburg'a transfer olduğunda büyük beklentiler içerisindeydi fakat geride kalan sezon onun için hiç de iyi geçmedi. Oyun kurucu bu hayal kırıklıklarıyla dolu sezon sonrası önümüzdeki yıl Almanya'ya dönmek istemediğini açık açık söyledi. Fakat yaşadığı istikrarsızlık, parlak futbolunu haftalara yayamaması çok büyük takımların onunla ilgilenmesine engel oluyor. En ciddi taliplisi Deportivo. Villareal ve Tottenham da D'Alessandro için deyim yerindeyse plase olacak. Wolfsburg'un uzun vadede daha iyi bir fiyata elden çıkarmak istediği bu oyuncuyu satma yerine kiralama yoluna gitmesi de olası.
İlgilenenler: Deportivo, Villareal, Tottenham.
Tahmini transfer ücreti: 11 milyon dolar.

(Milliyet)
 


delimakina

Üye
aga iyi bak sen bu oyunculara
advaldo
andres aimar
ricardo montolivo
:haha: :haha: :haha: :haha:
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
ne alaka?
 

delimakina

Üye
bunlar cm'de döktürüyo usta sen uyuyon
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
cm de enzo sacchi die biri buldm!
ara bakaym dunya da ole birisi yok daha !
buldgm senede 2007 !
parma dan!
ben sana cm & fm de butun yıldızları soleyeym!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt