İsraf ile İlgili Kompozisyon

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
İsraf ile İlgili Kompozisyon
İsraf Hakkında Kompozisyon
İsraf etmek ile İlgili Kompozisyon Örneği
İsraf ile İlgili yazı – İsraf Kompozisyon :

Para kazanmak, bir gelir elde etmek elbette kolay bir şey değildir. Para kazanmak için emek harcanır, güç harcanır, zaman harcanır.
Kazançlarımızı, ihtiyacımız olan şeyleri elde ederek harcarız. Para çok kolayca kazanılmadığı gibi, çok da kolay ve hesapsızca harcanmamalıdır. Elde edebileceğimiz gelirler sınırsız olmadığı gibi, belirli bir düzeyde gelirlerimiz olur. Gelir ve harcamalarımızın bir denge içinde olması lazımdır. İhtiyaçlarımızı belirleyerek, gelirimize göre onları karşılamalıyız.
Gereksiz ve ihtiyacımız olmayan şeylere para harcamak bizleri hem maddi hem de manevi yönden sıkıntılara sokabilir. İhtiyaç olarak belirlediğimiz ve elde ettiğimiz şeyleri, en iyi ve en hesaplı şekilde kullanmalıyız. Örneğin; kullanılan cep telefonlarının her gün yeni bir modeli üretiliyor. Bizim ihtiyacımız, onu sadece haberleşme aracı olarak görebilmemizdir. Modası geçti diye devamlı telefon değiştirmek gereksiz ve boş yere para harcamak olur. Evimizdeki eşyaları eskidi diye değiştirmek, bazılarını atmak lüzumsuz ve boş yere harcama yapmaktan öte bir şey değildir. Sahip olduklarımızın değerini iyi bilmek gerekir.
Tutumlu olmak, idareli olmak bize itibar kaybettirmez, bilakis israf etmekten kaçınarak, tasarruflu olduğumuzda bu durumu bizlere faydası olacaktır. İleri zamanlarda gerçekten ihtiyacımız olan şeylere sıkıntısız ve huzursuz olmadan kolayca sahip olmamızı kolaylaştıracaktır. Her şeyi ihtiyacımız kadar almalıyız Tüketeceğimiz her şey ihtiyacımız kadar olmalıdır.

İsraf Kompozisyon Örnekleri
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt