İslam Müzesi'ne Marmaray önlemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
İslam Müzesi'ne Marmaray önlemi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın en önemli projelerinden birisi sayılan Marmaray'ın Topkapı Sarayı surlarında çatlaklara yol açmasıyla ilgili olarak, 'Endişelenecek birşey yok' dedi. Bakan Günay, Çankaya Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığına 'Fikri Mülkiyet ve Sinema Arşivi, Sinema Salonu, Galeri ve Hizmet' binası yapılmak üzere tahsis edilen araziyle ilgili imzalanacak protokol törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'Marmaray kazısı sırasında Topkapı Sarayı'nda çatlaklar meydana geldi, bu konuda bir inceleme başlatıldı mı?' sorusu üzerine Bakan Günay, şu yanıt verdi: 'İnceleme başlatıldı ben bizzat inceledim. Yenikapı Sirkeci hattında, İslam Bilim ve Teknoloji'nin altından sanıyorum 40 metreye yakın bir derinlikten geçmesine rağmen muhtemel bir boşluktan ötürü bir sarsıntı ve yer yer çatlaklar var. Şu anda durum sabitlendi, yeni bir tehlike yok.' Çatlak üzerine gereken güçlendirmelerin yapıldığını vurgulayan Bakan Günay, ' Bilim adamları inceliyor. İkinci hattın geçmesi sırasında daha dikkatli önlemler alınacak ve İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi'ni belki bir süre ziyarete kapatacağız. Şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını bilim insanları söylüyorlar. Galiba biraz daha dikkatli olmak gerekiyor" diye konuştu.
HERŞEY RAPORA BAĞLI
Gazetecilerin 'Ana binayı etkileyecek bir durum söz konusu mu?' sorusuna ise Bakan Günay 'Hayır, Topkapı'dan uzakta tamamen Sirkeci tarafında, İslam Bilim ve Teknoloji müzesi yaptığımız eski has ahırların altından geçerken yer yer çatlamalar oldu. İkinci hat geçerken belki önlem olarak bir süre için kapatma düşünebiliriz, tamamen teknik üniversitenin vereceği raporlara bağlı. Ben bizzat yerinde inceledim tabii sevimli bir durum değil, ama aşırı ölçüde korkulacak bir durumda umarım değil.'
KAMERA YOK
Halk dansları topluluğunun prova yaptığı salona kamera, ses kayıt cihazı konulmasıyla ilgili olarak Bakan Günay, "Dinlenme, soyunma ve özel çalışma odalarında kamera yok. Kimsenin özel yaşamını ilgilendiren alanlarda kamera yok" açıklamasındta bulundu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt