IRCden Otomatik Symbian Dosya Indirmek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
IRCden Otomatik Symbian Dosya Indirmek
Arkadaslar, hic dusundunuzmu? MIRC kanalinda ozel botlar olacak. Ve siz aradiginiz dosyanin ismini girdikten ve sonra MIRC size dosyayi bulacak ve siz otomatik olarak indirmeye basliyacaksiniz. Ne dersiniz?

Bunu yapmak hicde zor degil. IRC'de ki Aivanet kanali buna olanak sagliyor. Kanal symbian teller icin yapilmis bir paylasim kanali.

Bunun kullanimi biraz karisik. Oyleyse dikkatlice okuyun;

Oncelikle server olarak EfNet sectikten ve server'a girdikten sonra Aivanet adli kanala giriyorsunuz. Asil karisiklik burada basliyor.

Simdi mesela diyelimki biz "Photo Editor" adli programi istiyoruz.

Yapmamiz gereken kanala @find photo editor yazmak.

Bunun ardindan yukarida kirmizi renkte yeni odalar acilacak. Buradaki nicklerden birine tikliyoruz.

Ben photo editor dedim ve karsima 4 nick cikti; ^AivaAce^ , corleno , metulj , l_RAZOR_l

Simdi bu nickerlde ^AivaAce^ olanina tiklayalim. Acilacak olan yeni kutunun ikinci satirinda; Found [6] files on Trigger:/ctcp ^AivaAce^ 2005 yaziyor. Bizim icin onemli olan burada yazan trigger (/ctcp ^AivaAce^ 2005)

Kimilerinde ise bu trigger ayri ayri yazar. Ve basinda da "Use the trigger" der ve sonra / sekli ile baslayan trigger'i verir. Bu trigger'i elimizde tutuyoruz bir sekilde, bir yere not edin alisana kadar.

Simdi burada File: [052005\0505\NokiaPhotoeditor1[1].45Full.zip] goruyoruz. Bu bizim indirmek istedigimiz dosya. Bunuda bir yere kaydediyoruz.

Neyse, triggerimiz elimizde hazirdi. Simdi Trigger'imizi ana sayfaya donuyoruz ve sade beyaz ren olarak (baska renk kullanmadan) odaya yazip gonderiyoruz.

Karsimiza gene yeni bir sayfa cikiyor.

Buraya dir yazip gonderiyoruz. Acele edin cunku 30sn icinde baglanti kesiliyor. Kesilmemesi icin surekli dir yazabilirsiniz. Bu girdigimiz bot'daki dosyalari gosterir.

Simdi burasi onemli. Dosyanin ismini bir yere kaydetmistik az once degilmi? Evet. En basinda ne yaziyordu dosyanin? 052005 yaziyordu

O zaman bizde bu dosyayi acmaliyiz kanaldan. Bunun icinde cd 052005 yaziyor ve gonderiyoruz. Ardindan gene dir yazip gonderiyoruz.

Simdi dosyamizin geri kalanina bakiyoruz. Ne yaziyor? 0505 yaziyor.

O zaman bu seferde cd 0505 yaziyor ve gonderiyoruz. Ardindan tekrar dir ve enter.

Dosyamizi buradan gorebiliyoruz degilmi. Elimizle dokunacagimiz kadar yakin. Simdi son bir asama var. Dosyamizin gerisinde ne yaziyor? Tabiiki dosyanin kendi ismi; NokiaPhotoeditor1[1].45Full.zip

Dosyamizi indirmek icinde get NokiaPhotoeditor1[1].45Full.zip yaziyoruz ve dosyamiz otomatik olarak yuklenmeye basliyor. Surenizi iyi kullanin ve eger dusunmek zorunda iseniz surekli dir dir dir diye basin. Boylece 30 saniyelik sureniz hemen dolmayacak ve bot kanal kendini kapatmayacak ve sizde boylece bastan baslamak zorunda kalmayacaksiniz.


Tabii eger direk MRIC kanalindan girdiginizde uyari aliyorsaniz o zaman Aivanet'in kendi mirc destekli programini yuklemeniz gerekir. Ve prosedurler gene ayni tabiiki. Ama MIRC ile bir probleminiz olacagini sanmiyorum. Sayetki olursa diyerekten size Aivanet'in mirc destekli programinia linkide buraya ekliyorum. Oradan indirebilirsiniz. Umarim yardimci olmusumdur hepinize. Bir deneyin, ve eger sorun yasarsaniz burada sorularinizi sorun. Elimden geldigince cevap vermeye, yardimci olmaya calisirim...

 


trampet

Üye
:wacko: :wacko: beynim afalladı vallahi. Waşşşş. :wacko:
 

undead1

Üye
wacko.gif wacko.gif beynim afalladı vallahi. Waşşşş. wacko.gif


al benden de okadar
 
PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
ben daha kolay sanıyordum :D googledan bulmak dah akolay ;)
 
iceboy

iceboy

Üye
    Konu Sahibi
Ya arkadaslar benim aciklamam biraz uzun oldugu icin karisik gelebili yada zor. Ama benim verdigim ornekle bir deneyin. O zaman cok kolay gelecek ikincisi size. Ben birseyi 2 dakkada indiriyorum. Cok kolay inanin. Insan kendi biraz ugrasarak denedimi cok kolay kavriyor.
Ve kanaldaki program vs'lerin hepsi full surum. Yani bi el atmaniza deger.
 
dgn_abdullah

dgn_abdullah

Üye
sagol
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt