iPhone'da Otomatik Çağrı Cevaplama Nasıl Açılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone'da Otomatik Çağrı Cevaplama Nasıl Açılır ?
Günlük hayatımızın vazgeçilmez iletişim araçlarının başında gelen akıllı telefonlar eminiz ki insanlık tarihinin en önemli icatlarından bir tanesidir. Günde sayısız kez yapılan telefon görüşmeleri sayesinde insanlar birbirleri ile çok kolay ve rahat bir şekilde yazılı, sesli veya videolu iletişim kurabiliyor. Bazı zamanlar oluyor ki çağrı geldiğince cevaplayamayacak durumda oluyoruz. Bu gibi durumlarda çağrıları otomatik cevaplama özelliği can kurtaran görevi görüyor diyebilirim.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu yazımda sizlere iPhone'da otomatik çağrı cevaplama özelliği nasıl açılır onu kısaca anlatacağım. Öncelikle başta belirtmek isterim ki bu özelliği sürekli olarak açık tutmak bazen canınızı sıkabilir. İstemediğiniz bir kişi sizi aradığında veya o an gerçekten cevap vermek istemediğiniz bir çağrı aldığınızda telefona yetişemeden telefon otomatik olarak çağrıyı cevaplayabilir. O sebeple bu özelliği açarken bir kez daha düşünmenizde fayda var.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Apple kullanıcılarının en çok tercih ettiği özelliklerden biri olan iPhone otomatik çağrı cevaplama özelliğini açabilmeniz için öncelikle cihazınız üzerinden ayarlar menüsüne girin. Daha sonrasında "Genel" menüsüne girin ve oradan da "Erişilebilirlik" menüsüne giriş yapın. Burada aşağıdaki görselde görebileceğiniz üzere "Sesli Arama Yönlendirme" seçeneği yer alıyor. Bu seçeneğe tıklayın. Daha sonrasında karşınıza gelen ekran üzerinden Otomatik seçeneğini seçerseniz çağrıların sesi ahizeden gelecektir. Bluetooth mikrofon seçeneğini seçerseniz gelen çağrılar Bluetooth cihazı üzerinden ses çıkışı verecektir. Hoparlör seçeneği ile de gelen çağrıları hoparlör üzerinden alabileceksiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu ekranda yer alan "Aramaları Otomatik Yanıtla" seçeneğini aktif hale getirerek iOS otomatik çağrı özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Burada çağrı geldikten kaç saniye sonra otomatik çağrının çalışarak çağrıya cevap vereceğini ayarlayabiliyorsunuz.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt