iOS ve Android akıllı telefon pazarının hakimi oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iOS ve Android akıllı telefon pazarının hakimi oldu
Android ve iOS işletim sistemlerinin akıllı telefon pazarında %99.6 oranına ulaştığı belirtiliyor.




Akıllı telefon pazarında üreticiler arasında mücadele tüm hızı ile devam ederken, firmalar 2017 ile birlikte yeni modellerini pazara sunmaya çoktan başladılar. Şu an pazarda iki işletim sistemi iOS ve Android'in liderliği görülüyor.

Apple'ın son olarak Eylül ayında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini sunduğu düşünülürse, gelen tüm modellerin Android olduğunu ve olacağını da söyleyebiliriz.

Pazar araştırma şirketi Gartner tarafından yayınlanan ve 2016 4. çeyreği baz alan bir rapora göre Google'ın açık kaynak kodlu olarak geliştirdiği ve Samsung, LG, Huawei, Sony, Xiaomi, HTC gibi sayısı firma tarafından kullanılan Android mobil işletim sistemi %81.7 gibi oldukça yüksek bir pazar payına ulaşmış durumda.

Android'in ardından ise iOS'u görmekteyiz. Bu mobil işletim sistemi sadece Apple'ın kendi sunduğu iPhone modellerinde kullanılıyor ve şu anda iOS'un pazar payı %17.9 seviyesinde.

Microsoft'un geliştirdiği Windows ise kan kaybetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Windows pazar payı %1.1 iken şu anda %0.3 seviyesine kadar geriledi. Blackberry OS ise %0.0 olurken, diğer mobil işletim sistemlerinin pazar payı ise sadece %0.1

2016 son çeyrekte, 352.5 milyondan fazla Android akıllı telefon satıldı. Bu rakam, daha önceki sene aynı döneme göre %1 oranında bir yükseliş anlamına geliyor. Ayrıca iOS'un 2016 son çeyrekte satış rakamı 77 milyon olurken, firma %0.2 oranında artış kaydetti.
iOS ve Android akıllı telefon pazarının hakimi oldu
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Wpnin Adı Geçiyor Hayret :D asdfgh
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
maxirabit

maxirabit

Üye
android işletim sistemi kullanmayan bir ürün yok ki artık, televizyonlar bile android oldu, böyke olması normal :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android ve iOS tekel oldu :hmmm
 


Üst Alt