Ios 7′deki Imessage Ve Itunes Store Sorunlarının Çözümü!

Sponsorlu Bağlantılar

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
    Konu Sahibi
Ios 7′deki Imessage Ve Itunes Store Sorunlarının Çözümü!
Apple‘ın büyük değişikliklere imza atarak beklentileri yükselttiği fakat bu beklentilere karşılık veremediği iOS 7‘de oluşan bir takımsorunlar kullanıcıların canını sıkmaya başladı.


Kullanıcılar en çok iMessage’nin düzgün çalışmaması ve iTunes Store’un açılmamasından yakınıyor. Bu yazımızda ise bu iki sorunu nasıl çözebileceğinizden bahsedeceğiz.


iMessage Çalışmaması




Message, bildiğiniz gibi iOS işletim sistemli cihazlar arasında numara veya mail adresi üzerinden anlık olarak mesajlaşabileceğiniz bir servis. Bu servis, iOS 7′de bazen takılmalar ve iletileri karşı tarafa iletememe sorunları ile karşılaşıyor.


Bu sorunu çözmek için Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine tıklayarak ağ ayarlarını sıfırlamalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra iMessage’de yaşadığınız sorunların düzelmedi gerekmekte.


Yine de düzelmediyse son olarak Ayarlar > Mesajlar bölümüne girerek iMessage’i pasif hale getirip 4-5 saniye bekleyin. Ardından tekrar aktif edin; sorununuz düzelecektir.


iTunes Store’un Açılmaması



iTunes Store ise, Apple’ın cihazları için hazırladığı film, müzik veya oyun satın alma/indirme yapabileceğimiz servistir. Bazı cihazlarda iTunes Store’un çöküp daha sonra hiç açılmadığı gözlemlendi.


Bu sorunu çözebilmek için cihazınızın ana ekran tuşuna iki defa tıklayarak görev yöneticisine girip iTunes Store uygulamasınıkapatın. Ardından ana ekranda yer alan Müzik uygulamasını açıp, sol üstte bulunan Mağaza butonuna tıklayın.


Böylece iTunes Store’u tekrar açmış ve sorunsuz bir şekilde kullanıyor olacaksınız.




 


Üst Alt